Hlavní obsah

Djokovič se po skandálu v Austrálii chystá rychle zpět na kurty! Zůstane světovou jedničkou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem srbského tenisty Novaka Djokoviče je i po deseti dnech od jeho deportace z Austrálie rušno. Tenisový svět s napětím sleduje, co bude se světovou jedničkou dál. Zvlášť když zanedlouho být králem už ani nemusí... Jeho nejbližší pronásledovatel v žebříčku, Rus Daniil Medveděv totiž bojuje o postup do semifinále Australian Open, a pokud se mu podaří dostat se až do finále a poté nad hlavu zvednout trofej pro vítěze, novým světovým lídrem bude on. Djokovič mezitím plánuje, kdy se znovu představí na kurtech. A bude to možná nečekaně brzy.

Foto: Christopher Pike, Reuters

Novak Djokovič to bude mít bez očkování na turnajích těžké.

Článek

Zklamaný Djokovič musel po všech peripetiích opustit Austrálii a nemohl se tak pustit do obhajoby titulu z Australian Open. Na finále teď útočí jeho loňský soupeř v bitvě o titul Rus Daniil Medvěděv, který se podle webu express.co.uk v případě vítězství stane s 9735 body světovou jedničkou. Obhájce Djokovič totiž 2000 bodů ztratí a na kontě jich bude mít "jen" 9015.

Djokovič je prý po všech peripetiích připraven k návratu na kurty. Učinit tak plánuje za necelý měsíc v Dubaji na turnaji ATP 500. Pro start není třeba očkování proti koronaviru, účastníci se musí pouze prokázat negativním PCR testem.

Srbský tenista v Dubaji triumfoval pětkrát, naposledy v roce 2020 porazil ve finále Řeka Stefanose Tsitsipase 6:3 a 6:4.

Reklama