Hlavní obsah

Fruhvirtová si užívá v Austrálii atmosféru a ví, že nemá co ztratit

Sedmnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová si užívala životní postup do 3. kola Australian Open a ví, že na grandslamu ještě nemusí končit. Rodačka z Prahy zdolala dnes domácí Australanku Kimberly Birrellovou 6:3, 6:2, a přestože většina fanoušků v Kia Aréně fandila proti ní, atmosféra se jí líbila. V rozhovoru pro Radiožurnál řekla, že ať už v boji o osmifinále vyzve krajanku Markétu Vondroušovou, nebo světovou dvojku Uns Džábirovou z Tuniska, nemá proti nim co ztratit.

Foto: Sandra Sanders, Reuters

Linda Fruhvirtová v akci.

Článek

"Je to super úspěch, ale pořád jsem ještě v turnaji. Uvidíme, jak daleko se můžu dostat," řekla Fruhvirtová. "Dnešní zápas jsem si moc užila. Jsem ráda, že jsem ho zvládla a těším se na další," doplnila.

O sedm let starší Birrellové odvrátila pět ze šesti brejkbolů a vylepšila si grandslamové maximum. Tím bylo 2. kolo z loňského US Open. "Podařilo se mi chytit začátek, což bylo dobré. Hrály jsme na velkém kurtu a byla super atmosféra. I když asi většina lidí chtěla, aby vyhrála domácí hráčka, atmosféru jsem si užila. Bylo to fajn," prohlásila Fruhvirtová.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, ČTK/AP

Linda Fruhvirtová se raduje z vítězství

I když většina diváků fandila soupeřce, nevadilo jí to. "Blbě řečeno, jsem na to zvyklá. Když jsem byla menší, moc lidí mi také nefandilo. Dneska mě to nerozhazovalo. Ať už fandili komukoliv, atmosféru jsem si užila," uvedla Fruhvirtová.

Vítězka loňského turnaje v Čennaí může v další fázi narazit na krajanku Vondroušovou nebo dvojku Džábirovou. "Nemám co ztratit. Ať už vyhraje Markéta, nebo Uns, dám to toho vše a uvidíme," dodala Fruhvirtová.

Reklama

Související témata: