Hlavní obsah

Krejčíková v euforii. Skvělý pocit! Triumf v Rod Laver Areně ji nadchl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Forma české tenistky Barbory Krejčíkové na úvodním grandslamu sezony roste, což ukázala i ve třetím kole Australian Open, v němž se poměrně hladce vypořádala s přemožitelkou Petry Kvitové Anhelinou Kalininovou (6:2, 6:3). Ze svého výkonu v Rod Laver Areně měla velkou radost a atmosféru největšího tenisového kolbiště v Melbourne si náležitě užila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barbora Krejčíková po postupu do osmifináleVideo: sntv

 
Článek

„Cítila jsem se skvěle. Byla to pro mě speciální příležitost, zahrát si znovu na takovém stadionu. Fakt jsem si to užila, od prvního do posledního míčku. Byla to velká zábava a myslím, že to i na mém výkonu bylo znát," pochvalovala si vítězka French Open.

Těšilo ji, že její forma v Melbourne má neustále vzestupnou tendenci. „Myslím, že všechno jde pořád nahoru. Lepším se zápas od zápasu. Dobře mi fungoval servis i return, solidně jsem hrála také od základní čáry. I jsem se dobře pohybovala, dnes to byl zkrátka pro mě hodně povedený zápas," pokračovala.

Aktuálně 23. hráčka světa, kterou minulou sezonu trápila zranění, by se ráda vrátila na dřívější pozice v popředí žebříku - během sezony po svém senzačním triumfu v Paříži vyletěla až na druhou příčku. V Melbourne k tomu má zatím dobře nakročeno.

„Tady je to krásný grandslam. Jsem ráda, že tady můžu zase začít sezonu, že mám možnost opět tady hrát. Snažím dostat ze sebe to nejlepší," dělila se o své dojmy.

V osmifinále na brněnskou tenistku už ale čeká mnohem těžší kalibr v podobě třetí hráčky světa Jessicy Pegulaové.

I ona si všimla, že česká hráčka se dostává do dřívější pohody. „Měla (Krejčíková) za sebou pár výborných roků, ale vím, že loni byla hodně zraněná. Ale vypadá, že zase získává zpět své sebevědomí. Ve dvouhře jsme spolu ještě nehrály, jenom v deblu. Myslím, že mám o její hře představu, ale určitě budu muset její zápasy víc nakoukat," uvedla Američanka.

Reklama