Hlavní obsah

Kyrgios za pár minut vyprodal obří arénu jen na trénink. Taková hanba, ostuda národa, rýpal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos ještě neodehrál ani zápas, ale o pozornost má i tak postaráno. Australský tenista Nick Kyrgios se vysmál svým kritikům poté, co dokázal před Australian Open během pár minut vyprodat celý stadion i na tréninkový zápas.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Nick Kyrgios odehraje před Australian Open tréninkový duel s Novakem Djokovičem.

Článek

Jen co organizátoři prvního grandslamu sezony oznámili, že v pátek sehraje na centrálním dvorci Melbourne Parku tréninkový duel s Nickem Kyrgiosem bývalý první hráč světa Novak Djokovič a na zápas se budou prodávat extra vstupenky, fanoušci byli rázem v pozoru.

Po spuštění prodeje za jednotnou cenu 20 dolarů doslova zahltili stránky serveru Ticketmaster, kde bylo možné vstupenku na zápas zakoupit. Všech 14 820 míst bylo vyprodáno zhruba během 58 minut.

Kyrgios obrovského zájmu o svůj zápas využil k ironickému rýpnutí do svých kritiků, kteří mu vytýkají, že svým chování nedává dobrý příklad mladým hráčům a tenisu celkově nedělá dobrou službu.

„Wow, Nick Kyrgios škodí sportu! Wow, taková hanba, ostuda národa! Jak si mohl dovolit vyprodat další stadion, taková arogance," napsal australský bouřlivák na svůj twitterový účet.

Duel bude sice jen tréninkový, ale měl by mít stejné formality jako klasický grandslamový zápas, včetně rozhodčích a sběračů míčů.

Oba hráči se utkají poprvé od finále loňského Wimbledonu. Zatímco Djokovič o víkendu slavil titul na turnaji v Adelaide, Kyrgios naposledy nastoupil v prosincové exhibici v Dubaji.

Reklama