Hlavní obsah

Lže Djokovič soudu o důvodu své výjimky? Jeho verze dostává trhliny

Světová tenisová jednička Novak Djokovič má za sebou další den v detenčním hotelu v australském Melbourne, kde vyčkává na verdikt soudu, který může odvrátit jeho deportaci ze země. Právníci už upřesnili důvody, proč 20násobný grandslamový šampion žádal o zdravotní výjimku. Jenže jejich verze dostala jisté trhliny.

Foto: Mark Dadswell, ČTK/AP

Bude Novak Djokovič startovat na Australian Open?

Článek

Podle Srbových právníků se nemohl rodák z Bělehradu nechat očkovat, což je jinak podmínka pro přílet do Austrálie a k účasti na prvním grandslamu sezony, protože v prosinci prodělal onemocnění covid 19.

Devítinásobnému vítězi Australian Open měl vyjít pozitivní test 16. prosince loňského roku. Hned, jak se tato informace dostala na veřejnost, začaly se ale na sociálních sítích množit fotky z předávání cen tenisového svazu v Bělehradě, které se mělo konat o den později, tedy 17. prosince.

Mladí tenisté si pochopitelně udělali se slavným hráčem a krajanem spousty fotek, s nimiž se chlubili na sociálních sítích. Ani na hromadných fotografiích si také evidentně nikdo nechtěl kazit památku nasazením roušky či respirátoru.

Sám Djokovič se pochlubil na svém Instagramu, jak 17. prosince dostal speciální poštovní známku.

„Jsem poctěn, že jsem obdržel poštovní známku, na níž je moje jméno. Děkuji své milované vlasti za tento unikátní dar," napsal k fotografii s tím, že jeho nadace bude spolupracovat se srbskou poštou na předškolních programech pro děti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole)

Samozřejmě, zatím není jasné, kdy se Djokovič dozvěděl výsledek svého testu, ale verze, kterou prezentují jeho právníci, v tomto světle budí jisté pochybnosti.

Srbský tenista se zdravotní výjimkou, kterou mu udělily dva nezávislé australské panely expertů, přiletěl do Melbourne, kde mu však následně zrušili vízum. Vyhoštění ze země odvrátili prozatím jeho právní zástupci, kteří se proti rozhodnutí imigračních úřadníků odvolali u soudu, který bude zasedat v pondělí. Do té doby je zavřený v již zmíněném detenčním hotelu.

Česká tenistka Renata Voráčová se stejnou výjimkou, jakou měl Djokovič, byla do Austrálie vpuštěna a dokonce tam už i sehrála jeden zápas, ale i jí bylo vízum zrušeno. Na rozdíl od světové jedničky se na soud neobrátila a Austrálii už opustila.

Reklama

Související témata: