Hlavní obsah

Máte nízké IQ. Ruská tenisová hvězda se ostře pustila do fanoušků na Australian Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyřadil domácího miláčka Nicka Kyrgiose a v pozápasovém rozhovoru na kurtu si to u australských fanoušků definitivně rozházel. Vítěz posledního US Open a turnajová dvojka Australian Open Daniil Medveděv postoupil v Melbourne po výhře 7:6, 4:6, 6:4, 6:2 do třetího kola, ale ovací publika se nejspíš jen tak nedočká.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, Reuters

Daniil Medvěděv během pozápasového rozhovoru s Jimem Courierem.

Článek

Ruský tenista, který se po deportaci Novaka Djokoviče může po prvním grandslamu sezony vyšvihnout na první příčku žebříčku ATP, si v rozhovoru s legendárním Jimem Courierem postěžoval na domácí příznivce, jejichž chování bylo podle něj hodně za hranou.

Vadilo mu údajné bučení z tribun, ale v tomto případě šlo podle všechno o nedorozumění, protože fanoušci nejspíš napodobovali oslavu pokřikem „Siuuu" , kterou proslavil fotbalista Cristiano Ronaldo.

„Přišel jsem sem, abych tenhle zápas vyhrál. A jsem rád, že jsem to zvládl. Když na vás bučí mezi prvním a druhým podáním, není to jednoduché. Jediné, co vám zbývá, je zůstat soustředěný, být v klidu a vyhrát," řekl Medveděv bývalé světové jedničce Jimu Courierovi.

Ten se snažil ruskému tenistovi vysvětlit, že šlo nejspíše o nedorozumění, ale Medveděv si trval na svém.

„Promiň. Já tě neslyším. Lidi, není ho slyšet, můžete prosím respektovat alespoň Jima Couriera. On to tady vyhrál, díky. Nechte ho, prosím, mluvit. Když už nerespektujete nikoho jiného, tak alespoň Jima Couriera," apeloval na hlučící příznivce.

Ani s odstupem v rozhovoru pro Eurosport 25letý rodák z Moskvy svůj pohled na věc moc nezměnil.

„Nejsem naštvaný, jen trochu zklamaný. Tohle je normální, když hrajete proti domácímu favoritovi, navíc když je jím Nick. Ale měl jsem brejkbol, druhé podání a lidi už jásají, jako bych udělal dvojchybu. A to je pro mě zklamání. Nedělal to každý, ale ti, co ano, mají nejspíš hodně nízké IQ," dodal.

Reklama