Hlavní obsah

Nevídaná drzost Kyrgiosovi na Australian Open vyšla. Pak pil pivo od fanouška

Bouřlivák se předvedl ve velké pohodě. Na úvod Australian Open si domácí tenista Nick Kyrgios připsal poměrně hladkou výhru nad Britem Liamem Broadym (6:4, 6:4, 6:3) a navíc svými typickými kousky bavil fanoušky.

Foto: James Gourley, Reuters

Australský tenista Nick Kyrgios začal v Melbourne ve velké pohodě.

Článek

Rodák z Canberry se přitom krátce před prvním grandslamem sezony nakazil koronavirem a hrozilo, že turnaj vůbec nestihne. Ale ukázal, že se po nemoci rychle oklepal.

Navíc moc dlouho neotálel a začal vytahovat své obvyklé triky. Hned ve třetí hře úvodního setu nejprve vypálil servis rychlostí 220 km/h. Vzápětí nachytal Brita podáním spodem. Jde o jeho klasický trik, nicméně v inovované úrovni, protože tentokrát ho zahrál ještě s raketou mezi nohama. Něco takového se na úrovni grandslamového turnaje opravdu jen tak nevidí.

„Dneska jsem podával jsem ku*va dobře. Jsem rád, že jsem zpátky. Pro nás všechny jsou poslední roky obtížné, takže je skvělé být znovu na Australian Open. Jsem šťastný, že jsem tu mezi vámi. Upřímně, je to velká zábava," pochvaloval si 26letý kontroverzní tenista.

Tweenerům, tedy úderům mezi nohama, se nevyhýbal ani v normálních výměnách. Po skončení zápasu pak napodoboval oslavu hvězdy Manchesteru United Cristiana Ronalda, kterou pak zakončil tím, že se napil piva od jednoho z fanoušků.

Po vítězství nad britským kvalifikantem však na něho čeká daleko těžší bitva v podobě turnajové dvojky Daniila Medveděva.

Reklama

Související témata: