Hlavní obsah

Mučedník je zpátky doma! Djokoviče na letišti vítaly desítky příznivců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sága uzavřena? Srbský tenista Novak Djokovič je po nedělní deportaci z Austrálie zpátky doma v Bělehradě. Světovou jedničku na letišti vítaly desítky příznivců. Mávaly státními vlajkami a skandovaly „milujeme Novaka“ a Novaku, jsi náš šampion". Tenista se však svým příznivcům i zástupu novinářů vyhnul. Proklouzl jim bočním východem.

Novak Djokovič přiletěl do Bělehradu, na letišti ho čekali fanoušci.Video: Reuters

 
Článek

Djokovič byl v souvislosti se svou kauzou ohledně očkování proti covidu svým otcem označován za Ježíše, kterého chtějí ukřižovat, srbský prezident Aleksandar Vučič hovořil o honu na čarodějnice. Většina Srbů stojí na straně světové jedničky, naopak přes třiaosmdesát procent Australanů bylo pro jeho deportaci.

Devítinásobný vítěz úvodního grandslamu sezony Djokovič z Austrálie odcestoval ještě v neděli večer tamního času. Dnes ráno přistál v Dubaji, odkud pokračoval do Bělehradu. Podle agentury AP letadlo se srbským tenistou přistálo ve 12:10 SEČ.

Na letišti jej vítaly desítky příznivců se srbskými vlajkami a skandovaly „milujeme Novaka" a "Novaku, jsi náš šampion". Djokovič však příznivcům i početné skupině novnářů proklouzl bočním východem a nikomu zatím neposkytl žádné vyjádření.

Jeho matka Dijana později řekla agentuře Tanjug, že tenista v nejbližších dnech zůstane v Bělehradu, žádné rozhovory ale poskytovat nebude.

Reklama