Hlavní obsah

Na Australian Open budou moci nastoupit i hráči s covidem, testy nebudou povinné

Pořadatelé grandslamového Australian Open překvapili oznámením, že na turnaji nebudou po hráčích vyžadovat negativní testy na koronavirus. Teoreticky tak mohou k zápasům nastoupit i tenisté, kteří budou covidem-19 nakažení. Šéf australského svazu Craig Tiley potvrdil, že na turnaji nebude povinné testování.

Foto: Profimedia.cz

Tenisté se na letošním Australian Open nebudou muset testovat (ilustrační foto)

Článek

V minulé sezoně přitom nemohl v Melbourne startovat nikdo, kdo nebyl plně očkovaný. Na hráče čekaly pravidelné kontroly a pozitivně testovaní tenisté museli do karantény. Letos nechali pořadatelé hlášení nákazy na zodpovědnosti každého jedince.

"Oznámili jsme to našim hráčům i všem více než 12.000 spolupracovníkům. Všechny jsme požádali, aby zůstali doma, pokud se budou cítit nemocní," citoval Tileyho australský list The Age. Může tak podle něho teoreticky nastat situace, že nastoupí hráč s covidem.

V loňském roce na přísná pravidla doplatil například odpůrce vakcíny Novak Djokovič, který skončil po příletu v izolaci a po soudním sporu o zrušená víza byl deportován. Ze stejných důvodů musela ze země ještě před turnajem odcestovat i česká deblistka Renata Voráčová.

Reklama

Související témata: