Hlavní obsah

Nadal nechápal. Sběrač mu během zápasu Australian Open vzal raketu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhájce titulu na Australian Open Rafael Nadal zažil hned v první sadě letošního ročníku turnaje v Melbourne dost bizarní moment. V duelu úvodního kola s nebezpečným Britem Jackem Draperem mu sběrač sebral z lavičky raketu, s níž chtěl 36letý Španěl ještě hrát. A marně se dožadoval jejího vrácení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal hledá svoji raketu, kterou mu odnesl sběračVideo: sntv

 
Článek

Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion za stavu 4:3 nechápavě hleděl na svoji lavičku, kde měla být připravena raketa, s níž měl v plánu ještě hrát. Jenže byla pryč.

„Sběrač, sběrač mi sebral raketu," vysvětloval Nadal i svému soupeři, co se děje. S úsměvem ve tváři totéž sdělil i umpirovému sudímu, který se ihned chopil telefonu a začal sběrače s odcizenou raketou shánět.

„Vzali mu raketu, kterou ještě používal a kterou si teď chtěl vzít. Doufám, že už z ní nevyřezali výplet," smál se komentátor přímého přenosu Mark Petsche.

Nadal se rovněž usmíval, jenže zároveň bylo patrné, že pro něj nejde o maličkost a ztráta připravené rakety znamená nepříjemné narušení rutiny a soustředění.

„Můj bože, tohle je docela velká chyba a Rafa to ví. Znal  tvrdost výpletu v té raketě a měl rozhodnuto o sekvenci zápasu, v níž ji chtěl použít," doplnil spolukomentátor John Fitzgerald.

„Možná už je ta raketa někde v ulicích Melbourne. Ale jsem si jistý, že ji dostane zpátky," dodal.

Nadal vypadal trochu rozhozeně a po chvilce hledání ve své tašce nakonec vybral náhradní raketu. Není vyloučené, že epizoda s raketou se podepsala i na Španělově výkonu ve druhé sadě, kterou s 21letým Britem prohrál 2:6.

Favorizovaný Nadal se ale dokázal vrátit do své role a soupeře, který se potýkal s křečemi, nakonec porazil 7:5, 2:6, 6:4 a 6:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články