Hlavní obsah

Zničený Kyrgios nemůže hrát Australian Open. Je to brutální, smutní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro domácího favorita Nicka Kyrgiose skončilo tenisové Australian Open ještě dříve, než začalo. Finalista posledního Wimbledonu se odhlásil z úvodního grandslamu sezony kvůli zranění kolena, do hry ho nepustí natržený meniskus. Navíc musí na operaci.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Smutný Nick Kyrgios oznamuje, že na Australian Open nemůže nastoupit.

Článek

Jedenadvacátý hráč světa se už dříve odhlásil z United Cupu a turnaje v Adelaide, aby byl v Melbourne fit, ale nakonec se před domácími fanoušky, kde měl v úterý nastoupit proti Romanu Safiullinovi z Ruska, nepředstaví.

Podle hráčova fyzioterapeuta Willa Mahera by měl být rodák z Canberry po artroskopické operaci zpět v plné síle na březnových turnajích v Indian Wells a Miami.

„Jsem zničený. Je to můj domácí grandslam, do kterého jsem šel jako jeden z favoritů. Je to brutální," uvedl nešťastný rebel Kyrgios před novináři.

Podle svých slov cítil problém s kolenem poslední dva týdny a vážnost zranění si chtěl otestovat v páteční exhibici s Novakem Djokovičem. Po ní už měl jasno.

Kyrgios loni vypadl na Australian Open ve druhém kole po porážce ve čtyřech setech od Daniila Medveděva.

Zranění ho připravilo také o možnost obhájit titul ve čtyřhře, který vybojoval po boku krajana Thanasiho Kokkinakise.

Kyrgios je tak po světové jedničce Carlosi Alcarazovi a vítězi US Open Marinu Čiličovi dalším velkým jménem, které bude v Melbourne chybět.

Reklama

Související témata: