Hlavní obsah

Nadal - Shapovalov 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3Nadal si zahraje na Australian Open o finále. Má šanci na rekord

Prvním semifinalistou dvouhry mužů na grandslanovém Australian Open se stal Rafael Nadal. Španěl porazil Kanaďana Denise Shapovalova 6:3, 6:4, 4:6, 3:6 a 6:3 a v Melbourne si posedmé zahraje semifinále. Stále tak drží naději, že odjede s rekordním 21. grandslamovým titulem. Světová tenisová jednička Ashleigh Bartyová porazila Jessicu Pegulaovou z USA 6:2, 6:0 a postoupila na domácím Australian Open podruhé do semifinále.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání Nadala se Shapovalovem.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Nadal, který vyhrál Australian Open v roce 2009, se utká v boji o finále s lepším z dvojice Monfils - Matteo Berrettini.

„Po tomhle zápase jsem totálně zničený," přiznal rodák z Manacoru.

„Bylo to velmi těžké. Panovalo velké vedro. Upřímně, na něco takové jsem netrénoval. Na začátku zápasu jsem hrál skvěle, ale pak se ukázalo, jak je těžké hrát s někým, jako je Denis. Je velmi talentovaný. Pro mě je skvělé být zase v semifinále," radoval se Nadal.

Domácí favoritka Ashleigh Bartyová se v semifinále turnaje utká s přemožitelkou Barbory Krejčíkové Madison Keysovou. Světová jednička porazila další Američanku Jessicu Pegulaovou hladce 6:2, 6:0 a v Melbourne se mezi poslední čtyři dostala podruhé v kariéře. O titul na Australian Open si ale šampionka Roland Garros 2019 a loňského Wimbledonu ještě nikdy nezahrála.

Podrobnosti připravujeme.

AUSTRALIAN OPEN (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (6-Šp.) - Shapovalov (14-Kan.) 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3
Berrettini (7-It.) - Monfils (17-Fr.) 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartyová (1-Austr.) - Pegulaová (21-USA) 6:2, 6:0
Keysová (USA) - Krejčíková (4-ČR) 6:3, 6:2
Výsledky českých tenistů zde.

Reklama