Hlavní obsah

Navrátilová nemá pro Djokovičův postoj pochopení

Kauza ohledně srbského tenisty Novaka Djokoviče pomalu směřuje k definitivnímu rozuzlení. Australský soud dal sice ve sporu o víza devítinásobnému šampionovi Australian Open za pravdu, rozhodnutí o tom, jestli se světová jednička na prvním grandslamu sezony představí, je ale v rukou australského ministra pro imigraci Alex Hawkeho. K celé situaci se teď pro zahraniční média vyjádřila bývalá česko-americká tenistka Martina Navrátilová. Ta pro jeho rozhodnutí o tom nenechat se očkovat, pochopení nemá. Srb by podle ní měl brát ohledy na své kolegy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenisová legenda Martina Navrátilová.

Článek

Tenisová legenda Navrátilová ve sporu ohledně vakcinace není na Djokovičově straně a jeho rozhodnutí nechce bránit. Řekla to pro britský televizní pořad Good Morning Britain stanice ITV.

„Je to neuvěřitelné. Celá ta sága je bláznivá. Dalo se tomu všemu předejít. Já bych si jen přála, aby Novak to očkování podstoupil," nechala se slyšet 65letá rodačka z Prahy.

„Obdivuji ho, ale jeho volbu nenechat se očkovat nemohu podporovat. V šatnách jsou tenisté v těsném kontaktu," volá Navrátilová po zodpovědnosti vůči ostatním.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič

„Já bych se bála mnohem více nemoci než jakýchkoliv vedlejších účinků z očkování. Opravdu bychom měli být hlavně ohleduplní vůči ostatním," dodala vítězka 18 grandslamů ve dvouhře.

Djokovič minulý týden přišel o vízum kvůli zpochybnění výjimky z jinak povinného očkování proti koronaviru.

První hráč světa v pondělí u soudu uspěl s odvoláním proti zrušení svého víza a může v Austrálii zůstat. Ministr pro imigraci Alex Hawke mu vízum ale může odebrat znovu.

Reklama

Související témata: