Hlavní obsah

Nevídaný úder. Tenista zahrál vítězný míček ze soupeřovy strany sítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi raritní záležitost. Parádním úderem se ve 2. kole Australian Open prezentoval španělský tenista Pablo Carreňo Busta. Devatenáctý nasazený hráč v zápase proti Nizozemci Tallonu Griekspoorovi zahrál vítězný míč ze soupeřovy strany sítě. Na jeho počin se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Španělský tenista Carreňo Busta zahrál vítězný míč ze soupeřovy strany kurtu.Video: sntv

 
Článek

K málo vídané situaci došlo v průběhu třetí sady. Griekspoor zahrál vysoký míč, který měl značnou zpětnou rotaci. Když balón dopadl těsně za síť, jeho trajektorie vedla zpět na polovinu Nizozemce.

V tu chvíli už Carreňo Busta pádil k síti. Míč nakonec stihl, ale musel přitom přeběhnout kolem rozhodčího a úder hrál už na polovině soupeře. Vše v pořádku. Pravidla takovou hru dovolují, moc často se ale něco takového nestává. Španěl měl velkou radost, vítězný míč byl totiž zároveň proměněným brejkbolem.

Carreňo Busta nakonec dotáhl zápas do vítězného konce, když svého soupeře udolal 3:2 na sety. V dalším kole ho čeká Američan s českými kořeny Sebastian Korda.

Reklama