Hlavní obsah

Krejčíková - Wang 6:2, 6:3Bravo! Krejčíková řádila jako uragán a slaví postup, Martincová na Australian Open končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiéra na grandslamovém Australian Open skončila pro českou tenistku Terezu Martincovou ve druhém kole. Sedmadvacetiletá Češka prohrála s Italkou Camilou Giorgiovou po setech 2:6 a 6:7 (7:2). Martincová sice zdramatizovala koncovku druhé sady, ale kolaps turnajové třicítky nedokázala naplno využít. Vítězka loňského Roland Garros Barbora Krejčíková naopak bez problémů prošla do třetího kola, když Číňanku Wang Si-jü porazila 6:2, 6:3.

Foto: Morgan Sette, Reuters

Čtvrtá nasazená Barbora Krejčíková postoupila do 3. kola tenisového Australian Open.

Článek
Fotogalerie

Martincová, která do zápasu nastoupila se zatejpovaným kolenem, kvůli kterému málem skrečovala předchozí zápas, neměla proti agresivním úderům Giorgiové dlouho šanci. První brejkboly si vypracovala až na začátku druhého setu, ale ve druhé hře ani jeden ze čtyř neproměnila.

Naopak dvakrát přišla o podání a Giorgiová za stavu 6:2 a 5:2 podávala na ukončení zápasu. Jenže pak přišel její kolaps, kterého sedmadvacetiletá Češka nedokázala naplno využít. Snížila sice na 5:4, poté dokonce srovanala na 5:5, ale v tie-breaku už měla Italka jasnou převahu a výhrou 7:2 si zajistila postup.

Krejčíková do zápasu proti Číňance Wang Si-jü vstoupila skvěle. Turnajová čtyřka z Česka potvrdila proti aktuálně 137. hráčce světa, jež dostala do hlavní soutěže díky divoké kartě, roli favoritky. Číňanka sice získala první hru zápasu, následující čtyři však patřily Krejčíkové. Češka tak měla v úvodu dění na kurtu jasně pod kontrolou.

Za stavu 4:1 sice přišla drobná komplikace, když Číňanka prolomila servis soupeřky, vzápětí ale znovu ztratila podání a dala Krejčíkové možnost dotáhnout rychle sadu do vítězného konce. To se jí po pětatřiceti minutách poměrem 6:2 povedlo.

Wang Si-jü si následně odskočila do útrob stadionu, ke zvratu v utkání ji to ale nenastartovalo. Při svém servisu neuhrála ani fiftýn. Následně sice prolomila podání favoritky, radost ale měla jen pár desítek sekund, protože následně ztratila opět svůj servis a její manko následně narostlo na 2:5.

Češka si poté při servisu vybrala další slabší chvilku a dovolila drobnou korekci skóre. Při podání soupeřky pak duel ukončila a mohla slavit. Ve druhé sadě získala servis Číňanky hned čtyřikrát.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Giorgiová (30-It.) - Martincová (ČR) 6:2, 7:6 (7:2)
Krejčíková (4-ČR) - Wang Si-jü (Čína) 6:2, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká, Bouzková (10-ČR) - Gorgodzeová, Baraová (Gruz./Rum.) 6:3, 6:4.
Muži:
Čtyřhra - 1.kolo:
Granollers, Zebalos (3-Šp./Arg.) - Nišioka, Veselý (Jap./ČR) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: