Hlavní obsah

Parádní představení Siniakové s Krejčíkovou, na Australian Open si zahrají o finále

Aktualizováno

Ve velkém stylu kráčí na Autralian Open k úspěchu český deblový pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. Ve čtvrtfinále si poradily s kanadsko-mexickou dvojicí Fichmanová, Olmosová 7:5, 5:7, 6:2 a v Melbourne si zahrají o účast ve finále.

Foto: Sport.cz

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na archivním snímku

Článek

Ve druhé sadě se českým hráčkám nepovedla koncovka. Krejčíková se Siniakovou vedly už 5:3, jenže soupeřky odvrátily tři mečboly a vynutily si třetí set. V tom ale Fichmanová i Olmosová ztratily podání a na šestý pokus už česká dvojice téměř dvouapůlhodinový zápas ukončila.

"Jsme v semifinále!" radovala se Krejčíková na sociálních sítích. "Celkově bych řekla, že to byl super zápas. I když jsme si to trošku zkomplikovaly a hrály třetí set, tak jsme hrály moc dobře. Jsem ráda, že jsme postoupily," řekla Siniaková Radiožurnálu.

Fichmanová s Olmosovou předtím dokázaly v úvodním kole melbournského grandslamu vyřadit páté nasazené tchajwanské sestry Čchan Jüng-žan a Čchan Chao-čching, pak jim podlehly i Kristýna Plíšková s Lucií Hradeckou. "Porazily dobré hráčky a šly do toho, že vyhrát můžou, ale s tím jsme počítaly," řekla Siniaková.

Krejčíková a Siniaková spolu už v minulosti zvítězily v Paříži i ve Wimbledonu, v Melbourne je jejich nejlepším výsledkem právě postup do semifinále. V tom se utkají s Darijou Jurakovou a Ninou Stojanovičovou a budou znovu favoritkami, neboť chorvatsko-srbský pár nepatří mezi nasazené.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Australian Open v Melbourne
Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Siniaková (3-ČR) - Fichmanová, Olmosová (Kan./Mex.) 7:5, 5:7, 6:2.
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Klepačová, N. Skupski (Slovin./Brit.) - Hradecká, Polášek (ČR/SR) 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), 10:8.
Výsledky ostatních zápasů najdete zde >>>

Reklama