Hlavní obsah

Karacev - Dimitrov 2:6, 6:4, 6:1, 6:2Senzace na Australian Open! Hráč z druhé stovky Karacev je v semifinále

Aktualizováno

Ruský tenista Aslan Karacev postoupil při grandslamovém debutu do semifinále Australian Open. Hráč z druhé stovky světového žebříčku vyřadil ve čtyřech setech Bulhara Grigora Dimitrova a v dalším kole v Melbourne vyzve nejvýše nasazeného obhájce titulu Novaka Djokoviče, který si poradil 6:7, 6:2, 6:4 a 7:6 s Alexanderem Zverevem z Německa. Rumunka Simona Halepová nestačila ve čtvrtfinále na Serenu Williamsovou. Americké hvězdě podlehla dvakrát 3:6.

Sestřih zápasu Karacev - DimitrovVideo: sntv

 
Článek

Dimitrov sice v osmifinále zdolal vítěze US Open Dominica Thiema, navíc s "kanárem" v závěrečném dějství, jenže v utkání se sedmadvacetiletou senzací turnaje ho viditelně sužovala bolavá záda. Závěr zápasu už osmnáctý nasazený bulharský tenista prakticky bez odporu jen odchodil a prohrál 6:2, 4:6, 1:6, 2:6.

Karacev loni v létě ovládl antukové challengery ATP v Praze a v Ostravě, na Australian Open se pak probil z kvalifikace a při grandslamové premiéře v hlavní soutěži má bilanci 5-0. Dimitrov byl už třetím z nasazených hráčů, kterého vyřadil. "Je to neuvěřitelné. Poprvé na grandslamu a hned v semifinále," řekl Karacev.

Foto: Hamish Blair, ČTK/AP

Grigor Dimitrov skončil na Australian Open ve čtvrtfinále

Rusko tak bude mít v semifinále dvojnásobné zastoupení, neboť Daniil Medveděv a Andrej Rubljov nastoupí ve druhé polovině pavouka proti sobě. Posledním ruským tenistou, který v Melbourne triumfoval, byl v roce 2005 Marat Safin. "Snažím se na to (ruské finále) nemyslet a jdu zápas od zápasu," uvedl Karacev.

Vítěz rekordních osmi titulů z Australian Open Djokovič proti šestému nasazenému prožil zápas jako na houpačce. V prvním setu prohrával už 3:5, ale nakonec ho ztratil v tie breaku. Druhá sada byla jasnou záležitostí srbského favorita a ve druhé Djokovič skóre otočil, přestože prohrával 1:4.

V třetím setu zase sedmnáctinásobný grandslamový vítěz dokonce ztrácel 0:3, dokázal však srovnat a když při vlastním servisu za stavu 5:6 odvrátil setbol, rozhodl o postupu v tie-breaku. V něm za stavu 5:5 získal soupeřovo podání, Zverev pak první mečbol ještě ustál, ale při dalším už Djokovič nezaváhal.

Ósakaová a Williamsová jsou v semifinále

aponská favoritka Naomi Ósakaová zdolala ve čtvrtfinále Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 6:2, 6:2. Na grandslamových turnajích vyhrála dvanáctý zápas za sebou a celkově už devatenáctý. V semifinále nastoupí proti Sereně Williamsové, která si poradila dvakrát 6:3 se světovou dvojkou Simonou Halepovou z Rumunska.

Foto: Kelly Defina, Reuters

Naomi Ósakaová postoupila na Australian Open do semifinále

Pětatřicetiletá světová deblová jednička Sie Šu-wej, přemožitelka Markéty Vondroušové ze 4. kola, hrála grandslamové čtvrtfinále poprvé a neměla v něm moc šancí. "S ní je to ale pokaždé bitva, nikdy nevíte, odkud přiletí vítězný úder. I při takovémhle výsledku to byl boj," řekla Ósakaová na webu turnaje.

Williamsová sice v souboji bývalých světových jedniček ve druhé sadě s Halepovou prohrávala už 1:3, ale nakonec dokázala zvítězit. Devětatřicetiletou Američanku tak dělí už jen dvě výhry od zisku rekordního 24. grandslamového titulu v kariéře a prvního od triumfu v Melbourne v roce 2017.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 80 milionů australských dolarů):
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ósakaová (3-Jap.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 6:2, 6:2
S. Williamsová (10-USA) - Halepová (2-Rum.) 6:3, 6:3.
Muži:
Djokovič (1-Srb.) - A. Zverev (6-Něm.) 6:7 (6:8), 6:2, 6:4, 7:6 (8:6)
Karacev (Rus.) - Dimitrov (18-Bulh.) 2:6, 6:4, 6:1, 6:2
Výsledky českých tenistů najdete zde >>>

Reklama

Související témata: