Hlavní obsah

Plíšková a Collinsová se v Melbourne utkají po osmi dnech znovu

Melbourne

Karolína Plíšková a americká tenistka Danielle Collinsová si dají po osmi dnech v Melbourne odvetu. V minulém týdnu na sebe narazily na přípravném turnaji Yarra Valley Classic a Collinsová po dvou tie breacích světovou šestku vyřadila. Ve čtvrtek proti sobě ve druhém kole grandslamového Australian Open nastoupí znovu.

Foto: Hamish Blair, ČTK/AP

Karolína Plíšková hladce postoupila do dalšího kola

Článek

Plíšková se v úvodním kole zdržela na rozpáleném melbournském dvorci pouhých 51 minut. Italku Jasmine Paoliniovou porazila jednoznačně 6:0, 6:2. "Zápas byl pod kontrolou i výsledek byl hodně jednoznačný. Spíš řeším svůj pocit, který byl dobrý, byla jsem od začátku do konce agresivní. Možná tam byl game nebo dva ve druhém setu trochu horší, ale zase na 12:0 tady není nikdo," řekla Plíšková Radiožurnálu.

Soupeřku z konce první světové stovky prakticky nepustila k síti, Italka získala první bod až v devátém gamu. "Přišlo mi, že toho moc nemohla udělat, protože já neudělala skoro nic špatně. Pak začala zmatkovat, což bylo dané tím, že jsem hrála rychle. S výkonem na první kolo jsem spokojená, teď na to navázat," uvedla na webu iDNES.cz tenistka, jejímž maximem na úvodním grandslamu sezony je předloňské semifinále.

Kvůli dlouhému čekání na zápas musela udržet koncentraci. "Oba zápasy před námi byly nekonečně dlouhé. Ale snažila jsem se odpočívat, jedla jsem, na chvíli si zdřímla. Občas kouknu na jiné zápasy: hrála ségra, Donna Vekičová, tak jsem to po očku sledovala. Jen to nechci dělat pět hodin v kuse, pak bych byla unavená a oči pomalé," řekla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Marie Bouzková vzdorovala na Australian Open favoritceVideo: sntv

Čtyřicátá hráčka žebříčku Collinsová, rovněž semifinalistka Australian Open 2019, byla v prvním kole podobně suverénní. V souboji s Anou Bogdanovou z Rumunska ztratila jen čtyři gamy. "Připravím se co nejlíp a půjdu do toho. Věřím, že mám zbraně na to ji porazit," prohlásila Plíšková.

Vzájemný zápas z předchozího týdne označila za nesmírně těžký. "Myslím, že i dobrý, bohužel ne každý takový s dobrou hráčkou vyhrajete. A ona je celkem velká hráčka, bojovala pak vyrovnaně se Serenou (Williamsovou), má nebezpečnou hru. Bylo to jen o pár míčích," dodala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články