Hlavní obsah

Prokleté brejkboly! Na Macháčův servis jsem byl bez šance, uznal ruský vítěz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další skvělý zápas proti soupeři z první dvacítky. Tomáš Macháč v Melbourne potvrdil svůj herní vzestup ze závěru minulého roku a poprvé se na grandslamu dostal mezi nejlepších 32 tenistů. Což je vzhledem k jeho žebříčkovému postavení (75. na světě) vlastně nad plán. Ale konec na turnaji byl hořký.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Chačanov–MacháčVideo: sntv

 
Článek

S Rusem Karenem Chačanovem prohrál po třech a půl hodinách a setech 4:6, 6:7, 6:4, 6:7. I když celkový poměr míčů byl 147:145 pro českého hráče, který byl lepší i na vítězné údery 64:48. Macháč výborně servíroval (17 es), od poloviny utkání nepřišel o podání, jenže celkem proměnil jen dva brejkboly z 19, ve druhé sadě nevyužil dvou setbolů a v tie breacích byl pozadu.

„Nesešlo se mi to na returnu,“ litoval po utkání promarněných šancí. I když hrál s 15. tenistou světa a loňským semifinalistou, na výhru měl. A v osmifinále se mohl utkat s vítězem Turnaje mistrů Jannikem Sinnerem…

Foto: Louise Delmotte, ČTK/AP

Tomáš Macháč dal do zápasu všechno

Škoda. Tak třeba příště. Macháč ale už i na velké scéně předvedl, jaký má potenciál. Jeho tenis je navíc velice zábavný, plný spektakulárních výměn, efektních pohybových kreací, technických fines. Výhrou nad Francesem Tiafoem si získal respekt, další fanoušky po celém světě mu přinesla i nešťastná bitva s Chačanovem.

„Ve čtvrtém setu jsem na Macháčův servis neměl jedinou šanci a jen jsem doufal, že si podržím své podání,“ uznal ruský vítěz.

V něčem tahle ztracená bitva připomněla duel Jiřího Veselého se stejným soupeřem na French Open 2020. Tři tie breaky, nevyužité možnosti.

„V jednu chvíli to na měl pálil, všechno šlo do kurtu, k lajnám, předváděl neuvěřitelný tenis,“ chválil Macháče 27letý Rus. „Ale byl jsem připravený na těžký zápas, jelikož jsem věděl, že přehrál Francese ve třech setech. Byl ve skvělé formě, fyzicky i mentálně to bylo pro mě složité.“ O to víc Macháčova porážka mrzí.

Reklama