Hlavní obsah

Promiňte, promiňte! Obhájkyně titulu z Australian Open Ósakaová sestřelila umpirovou rozhodčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdy v úvodním kole Australian Open neprohrála a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Japonská tenistka Naomi Ósakaová vstoupila do turnaje pohodlným vítězstvím dvakrát 6:3 nad kolumbijskou soupeřkou Osoriovou. V jednu chvíli jí ale pořádně zatrnulo. Při nepovedeném returnu zasáhla totiž umpirovou rozhodčí.

Foto: Hamish Blair, ČTK/AP

Naomi Ósakaová se raduje z vítězství v prvním kole Australian Open.

Článek

Bývalá světová jednička Ósakaová se po psychických problémech k tenisu vrátila poprvé od loňského US Open až na turnaji v Melbourne, který předcházel startu prvního grandslamu nové sezony. Dostala se na něm až do semifinále, před kterým se však odhlásila. Do prvního kola Australian Open ale nastoupila a za hodinu a deset minut z kurtu Roda Lavera odcházela jako vítězka.

Během druhého setu, za stavu 5:3 a 30:0 při podání soupeřky, však čtyřiadvacetileté tenistce z Japonska pořádně zatrnulo. Servis Osoriové chtěla returnovat vší silou, ale jak byl úder silný, nebyl vůbec přesný a trefil nic netušící umpirovou rozhodčí přímo do nohy.

Ósakaová hned věděla, že je zle. „Promiňte, promiňte, promiňte," volala směrem k umpiru. Rozhodčí se samozřejmě při zásahu lekla, míček ji musel nad kolenem pořádně štípnout, ale situaci poté brala s úsměvem.

„To je v pořádku. Ale bylo to tvrdé," reagovala směrem k tenistce. Ósakaová se tímto nešťastným momentem nenechala rozhodit a po chvilce se radovala z vítězství 6:3 a 6:3.

Reklama

Související témata: