Hlavní obsah

Sedmý grandslamový titul, úžasné! Poklona pro české šampionky, po finále tekly i japonské slzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po finále ženské čtyřhry na grandslamovém Australian Open, které ovládly po setech 6:4 a 6:3 Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, tekly na kurtu japonské slzy. Poražené duo se předhánělo v poklonách směrem k vítězkám, neskrývalo ale ani smutek z porážky. „Chceme pogratulovat vítězkám. Snažily jsme se udělat maximum, bojovat až do konce, ale prohrály jsme," rozplakala se na ceremoniálu po finále Šúko Aojamaová. Češky, které vedle vítězství získaly šek na 695 tisíc australských dolarů (asi 10,8 milionu korun), se naopak topily ve štěstí. I ony uznaly kvality soupeřek.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Japonská tenistka Šúko Aojamaová se na ceremoniálu po finále ženské čtyřhry na Australian Open rozplakala.

Článek
Fotogalerie

„Tentokrát budu mluvit první, protože Bára toho namluvila dost," hrnula se s úsměvem k mikrofonu po finále Kateřina Siniaková. Hned v úvodu poděkovala soupeřkám za skvělé představení v boji o grandslamový titul. „Hrály jste skvěle," pochválila poražené Japonsky.

„Celkově to ale byly dva úžasné týdny. Díky všem, kteří nás podporovali. Jsme šťastné, že můžeme hrát v takové skvělé atmosféře. Samozřejmě děkuji Báře a už teď se těším na další turnaj s ní. Děkuji svému týmu i rodině. Mám vás všechny moc ráda," přešla tenistka plynule z anglického jazyka do češtiny. „Díky všem, že se tu za rok zase potkáme."

Krejčíková zdůraznila, že se s parťačkou na Australian Open vždy ráda vrací. I ona poděkovala Japonkám za finálový zápas. „Hrály jste skvěle. Chtěly jste nás porazit. To se sice nepovedlo, ale cítím z vás skvělou energii. Ve finále jsme si užily hodně skvělých momentů. Líbí se mi, jak vystupujete, chtěla bych to ocenit," prohlásila Češka.

Poklony se od ní dočkala i krajanka Siniaková. „Obrovský dík patří Katce. Jsem ráda, že spolu hrajeme. Pořád se snažíme zlepšovat a posouvat, jsem ráda, že se to daří," hlásila na kurtu a poděkovala organizátorům za výborně připravený turnaj, stejně jako fanouškům. „Je nám ctí hrát v takové skvělé kulise. Byla to pro nás velká čest a pocta. Díky všem fanouškům s českými vlajkami, trenérům i celému týmu lidí, který je za oponou. Jsou to důležití lidé, moc pro mě znamenáte," doplnila Krejčíková, i ona přitom přešla na chvíli během hodnocení do češtiny.

Japonský pár na cestě do finále ztratil jediný set, v boji o titul už ale neměl nárok. Navrch měla česká dvojice. „Děkuji své spoluhráčce i našim trenérským týmům Vrátíme se zase za rok," slibovala jen 154 centimetrů vysoká Aojamová. „Děkujeme všem za podporu."

Foto: Jaimi Joy, Reuters

Japonské tenistky Šúko Aojamaová, Ena Šibaharaová ve finále čtyřhry na Australian Open.

Druhá z poraženého páru, Ena Šibaharová, složila poklonu přemožitelkám. „Vyhrát sedmý grandslamový titul, to je něco úžasného. Moc gratuluji," přiznala při slavnostním ceremoniálu. „Ale i pro nás to byl skvělý turnaj. Děkuji své partnerce, s kterou hraji již hodně dlouho," dodala.

Reklama