Hlavní obsah

Špatná zpráva. Další elitní česká tenistka nepojede na Australian Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další elitní česká tenistka bude chybět na úvod příští sezony na grandslamovém Australian Open. Po Karolíně Plíškové musela svoji účast kvůli zdravotním problémům zrušit i letošní semifinalistka z Melbourne Karolína Muchová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Muchová bude na Australian Open chybět.

Článek

„Mrzí mě, že sezónu 2022 nezahájím na turnajích v Austrálii. Dělám vše pro to, abych byla co nejdřív fit a zpět na kurtě," oznámila olomoucká tenistka na svém Instagramu.

Celou uplynulou sezonu se potýkala s problémy s břišním svalem, které si přivodila právě při svém životním tažení až do semifinále Australian Open.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)

Poté se dva měsíce léčila a do formy se se zpět dokázala dostat až ve Wimbledonu, kde si zahrála čtvrtfinále. Na konci léta se ale problémy znovu ozvaly a po porážce v 1. kole US Open Muchová sezonu předčasně ukončila. Ale ani tak se definitivně zranění nezbavila

„Bohužel se během přípravy vyskytly další problémy spojené se zraněním břišního svalu. Po vyšetřeních mi tým doktorů nedoporučil do Austrálie odcestovat. Potřebuji více času na doléčení," uvedla Muchová pro ČTK.

Minulý týden vzdala účast v Austrálii i její jmenovkyně Plíšková, která si poranila ruku na soustředění ve Španělsku.

Reklama

Související témata: