Hlavní obsah

Nepříjemná zpráva pro Plíškovou. Na Australian Open startovat nebude

Čtvrtá tenistka světa Karolína Plíšková nebude startovat na lednovém Australian Open. Z úvodního grandslamu sezony ji vyřadilo zranění pravé ruky, kterou si zlomila na soustředění ve Španělsku. Devětadvacetiletá česká hráčka o odhlášení z turnaje v Melbourne informovala na twitteru.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková nebude startovat na Australian Open

Článek

"Bohužel jsem se zranila při tréninku a nebudu moci hrát v Sydney, Adelaide ani na Australian Open," napsala Plíšková. "Mrzí mě, že nemůžu odstartovat sezonu v Austrálii. Moji tamní fanoušci mi budou moc chybět," přidala finalistka letošního Wimbledonu a US Open z roku 2016. V Melbourne nejdál došla předloni do semifinále.

"Karolína si na soustředění ve Španělsku zlomila vřetenní kost. Stalo se to během tréninku v posilovně. Nešťastně upadla, dala pod sebe ruce a pravá se zranila," uvedl pro média manžel a manažer Plíškové Michal Hrdlička. "Naštěstí aspoň nic komplikovaného. Léčba by měla trvat asi čtyři týdny."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova)

Bývalá světová jednička Plíšková vynechá grandslamový turnaj poprvé od roku 2012, kdy se nekvalifikovala na US Open. Od té doby jich odehrála 35 za sebou.

Po odstoupení Plíškové se v hlavní soutěži Australian Open představí sedm českých tenistek. Přihlášené jsou pátá hráčka světa Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, letošní semifinalistka Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková. Ve dvouhře mužů pak Jiří Veselý.

Reklama