Hlavní obsah

Tenisová hvězdička a překvapivá vítězka US Open v krizi. Takhle to dál nepůjde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiletá britská hvězdička Emma Raducanuová loni v září šokovala tenisový svět vítězstvím na US Open. Od té doby se o ni rvaly nejslavnější módní značky, aby se stala jejich tváří, jenže sláva, kterou po svém triumfu získala, jako by jí svázala ruce. Nezvládla ani svůj první letošní zápas proti Jeleně Rybakinovové na turnaji v Sydney. Dokázala v něm uhrát pouhou jednu hru a z kurtu odcházela za necelou hodinu s výpraskem 0:6 a 1:6.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Emma Raducanuová svůj první zápas v letošní sezoně nezvládla.

Článek

Jak minulý rok zakončila, tak ten nový začala. Raducanuová se loni v září zapsala do historie jako první kvalifikantka, která si podmanila celý grandslam. Od té doby však startovala jen na čtyřech turnajích, včetně toho prvního letošního, a dokázala zvítězit pouze ve dvou zápasech - proti Slovince Hercogové a Rumunce Bogdanové na turnaji v Kluži.

V Sydney, pouhý týden před začátkem Australian Open, doufala Raducanuová ve znovunalezení své ztracené formy, jenže marně. Z kurtu se pakovala po 55 minutách hry s třináctou hráčkou světa Jelenou Rybakinovovou z Kazachstánu po setech 0:6 a 1:6.

Původně se v prvním kole měla britská tenistka utkat ještě s papírově těžší soupeřkou Igou Šwiatekovou, ale ta se z turnaje odhlásila kvůli zranění žeber. Britka prohrála prvních devět her zápasu a vypadalo to, že z kurtu odejde se dvěma kanáry. Poté si však poprvé v zápase dokázala udržet servis a na její jinak posmutnělé tváři se objevil úsměv.

Jenže ten jí dlouho nevydržel. Další tři gemy opět nezvládla a Rybakinovová se tak mohla radovat z lehkého vítězství. Raducanuové v zápase vůbec nešel servis. Vyhrála jen 50 % svých prvních a 13 % druhých podání.

Pro Britku šlo o první zápas pod novým trenérem Torbenem Beltzem, který dříve pomohl Angelique Kerberové vyhrát dva ze tří grandslamových titulů a získat post světové jedničky. Nyní oba věří, že na Australian Open, které pro Raducanuovou bude teprve třetím grandslamem v kariéře a prvním, ve kterém bude figurovat jako nasazená hráčka, se předvede v lepším světle.

Reklama