Hlavní obsah

Sie Šu-wej - Vondroušová 6:4, 6:2Trápení a bolest místo radosti. Sen Vondroušové o čtvrtfinále Australian Open je pryč

Aktualizováno

Česká tenistka Markéta Vondroušová musí na postup do čtvrtfinále Australian Open zapomenout. Sen o účasti mezi osmičkou nejlepších na prvním grandslamovému turnaji sezony se rychle rozplynul. Deblová jednička Sie Šu-wej z Tchaj-wanu vyhrála 6:4, 6:2 a na kurtu se zdržela něco málo přes hodinu. Český tenis má ve dvouhře ještě poslední zástupkyni, Karolínu Muchovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Závěr zápasu Sie-Šu-wej s VondroušovouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Úvod Vondroušové nevyšel a rychle nabrala manko. Začala ztraceným podáním, brejk navíc její pětatřicetiletá soupeřka potvrdila. Šestá nejstarší hráčka letošního Australian Open hrála strojově přesně, naopak jednadvacetiletá česká tenistka často posílala údery mimo kurt a připisovala do statistik nevynucené chyby.

Až v páté hře ukázala nasazená devatenáctka naplno své kvality. Dobrý servis doplnila povedenými voleji a game se stal její snadnou kořistí. Sie Šu-wej z Tchaj-wanu ovšem nedovolila Češce pomýšlet na obrat, skvěle servírovala a přesnými údery k lajnám deptala Vondroušovou. Ta navíc ztratila znovu podání a po 22 minutách prohrávala 2:5.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Tenistka Sie Šu-wej z Tchaj-wanu postoupila do čtvrtfinále Australian Open, když vyřadila Markétu Vondroušovou.

Následně prohrávající hráčka umazala jeden z brejků, ale po radostných emocích nebylo ve tváři Vondroušové ani památky. Další podání sice Češka také uhrála, ale tenistka z Tchaj-wanu šla podruhé servírovat na zisk setu. Čistou hrou jej také uhrála.

Vondroušová zjevně nebyla v pohodě, zdálo se, že ji limituje nějaké zranění nohy. U úderů byla později, dál chybovala, což ji stálo i první hru druhé sady při vlastním podání. Naopak Asiatka pokračovala v suverénním představení a získávala jeden fiftýn za druhým. I kamery si všímaly výrazu ve tváři české tenistky, který nevěstil nic dobrého.

O to víc, že manko turnajové devatenáctky narostlo na 0:4. Až pak alespoň korigovala nelichotivě vyhlížející skóre, víc toho však mladá Češka nedokázala. Sadu prohrála 2:6 a Sie Šu-wej mohla slavit životní singlový úspěch. I Vondroušová si ale postupem do osmifinále vytvořila na Australian Open nové osobní maximum

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Česká tenistka Markéta Vondroušová bojovala na Australian Open o postup do čtvrtfinále, do pohody měla v utkání daleko.

"Důležité bylo, že jsem dobře vstoupila do druhé sady. Pak už jsem to zvládla," oddechla si vítězka v pozápasovém rozhovoru přímo na kurtu. "Musím si teď pořádně odpočinout, ale už se těším na další utkání," dodala spokojeně.

Australian Open (tvrdý povrch, dotace 80 milionů australských dolarů)
Dvouhra ženy - osmifinále:
Sie Šu-wej (Tchaj-wan) - Vondroušová (ČR) 6:4, 6:2

Reklama

Související témata: