Hlavní obsah

Tsitsipas postoupil do 2. kola Australian Open i díky fenomenálnímu úderu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas postoupil do 2. kola Australian Open přes Belgičana Zizoua Bergse i díky málo vídanému akrobatickému úderu v druhém setu. Sedmý nasazený favorit zachránil v klíčové chvíli téměř ztracenou výměnu a nad 129. hráčem žebříčku zvítězil 5:7, 6:1, 6:1, 6:3.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nevídaný úder Stefanose TsitsipaseVideo: sntv

 
Článek

„Byl to mimořádný úder, ani nevím, jak se mi to povedlo. Když dal ten čopovaný volej, blesklo mi hlavou, ‚a je to, musím se připravit na další výměnu‘. Ale nechtěl jsem to vzdát, a díky tomu, že jsem to zkusil, jsem získal bod, který otočil celý zápas,“ řekl Tsitsipas k proměněnému brejku na 2:0.

Loňský poražený finalista se měl původně v prvním kole střetnout s Matteem Berrettinim, ale Ital se kvůli zranění nohy v neděli odhlásil a místo něj se do hlavní soutěže dostal „lucky loser“ z kvalifikace Bergs. „Tohle je vždycky nebezpečné, když se několik dnů za sebou připravujete na konkrétního soupeře. Zizou dnes odvedl skvělou práci a hodně mi to ztížil. Neměl jsem to jednoduché,“ dodal Tsitsipas, jehož v 2. kole čeká domácí Jordan Thompson.

Reklama