Hlavní obsah

Z českého top 5 pokračuje jen Krejčíková. Odvážné předpovědi by mohla začít naplňovat Nosková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě hráčky z nejlepší české pětky zůstaly doma, další dvě už jsou venku po prvním kole Australian Open. K současnému kouzlu našeho ženského tenisu ale patří fakt, že zazářit mohou klidně další z talentové zásobárny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřihy zápasů Jastremská - Vondroušová a Gauffová - SchmiedlováVideo: sntv

 
Článek

Loňská finalistka French Open, semifinalistka US Open a česká dvojka Karolína Muchová nestihla před Melbourne doléčit bolavé zápěstí. Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová (č. 4) pak na Silvestra oznámila, že čeká dítě.

Aktuální domácí jednička a úřadující wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová ovšem skončila hned na úvod po jednoznačném duelu s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou (1:6, 2:6), když kvůli problémům s kyčlí působila odevzdaně. Smutný osud potkal i Marii Bouzkovou (5.) v derby s Lindou Noskovou (1:6, 5:7).

Z českého top 5 tak v Austrálii zůstala ve hře jen Barbora Krejčíková (3.), vítězka z Paříže 2021, která na úvodním grandslamu roku obhajuje osmifinále. „První kola jsou obecně těžká, ale pořád jsem věřila, že se můžu do zápasu vrátit,“ líčila Krejčíková po vydřeném třísetovém vítězství nad japonskou držitelkou divoké karty Hontamaovou.

Ve druhé rundě by měla 28letá tenistka splnit roli favoritky proti Němce Tamaře Korpatschové, a pak by Krejčíkovou čekal v každém případě pikantní duel. Buď by hrála proti své nové parťačce ze čtyřhry Lauře Siegemundové, nebo proti domácí Storm Hunterové, která po rozchodu úspěšného českého páru K+S doplnila Kateřinu Siniakovou.

Nevyzpytatelná Krejčíková loni vykopla trenéra Aleše Kartuse a turnaje objíždí ve společnosti kamaráda a sparingpartnera Pavla Motla. Předloni už ale na AO hrála čtvrtfinále a v jejích silách je dostat se mezi nejlepší osmičku znovu.

Už první den turnaje se zaskvěla premiérovou grandslamovou výhrou Brenda Fruhvirtová, která jde ale ve druhém zápase na loňskou vítězku a světovou dvojku Arynu Sabalenkovou. Z dalších českých teenagerek pak bude pozornost upřena hlavně na Noskovou, i když má ve své části turnajového pavouka Igu Šwiatekovou. S polskou světovou jedničkou se ale los zrovna nemazlil. První kolo: šampionka Australian Open 2020 Sofia Keninová, druhé kolo: vítězka zápasu Danielle Collinsová - Angelique Kerberová.

19letá Nosková by mezitím svůj herní progres měla po výhře nad Bouzkovou potvrdit i proti 206. hráčce světa Američance Kesslerové. Až pak by případně následoval duel se Šwiatekovou, s níž zatím prohrála jediný vzájemný zápas loni ve Varšavě.

„Linda je budoucností tenisu,“ tvrdila po souboji s Noskovou na US Open světová šestka Tunisanka Uns Džábirová. A teď už pomalu nastává čas, aby se tahle předpověď začala naplňovat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články