Hlavní obsah

Už zase?! Ruský tenista Medveděv sprostě nadával fanouškovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský tenista Daniil Medveděv neměl s postupem do druhého kola Australian Open příliš práce. Američana Marcose Girona porazil hladce ve třech setech za hodinu a půl 6:0, 6:1 a 6:2. Přesto si v samotném závěru pondělního zápasu neodpustil vulgární výlev na adresu jednoho z fanoušků.

Foto: Carl Recine, Reuters

Daniil Medveděv si neodpustil sprosté nadávky do publika hned ve svém úvodním zápase na Australian Open.

Článek

Pro jednoho z hlavních favoritů turnaje šlo na začátek o snadného soupeře. Medveděv dovolil Gironovi jen tři hry, v úvodní sadě dokonce Američanovi nadělil kanára, proto tedy bylo překvapením, že i tak měl ruský tenista potřebu ventilovat určitou frustraci směrem k jednomu z fanoušků, kterému řekl, aby „šel do pr*ele".

Bylo to ve třetím setu za stavu 5:2 a 40:40 při podání Medveděva. Není jasné, zda fanoušek měl vůči tenistovi nějaké připomínky, aby musel reagovat takto podrážděně. „Byl to velmi dobrý výkon, ale opravdu podivný závěr zápasu s nadávkami na někoho v publiku," řekla bývalá britská jednička Tim Henman pro stanici Eurosport. Medveděv byl za svůj výlev napomenut rozhodčím, a poté zápas dopodával.

Podle Henmana mohlo jít o pokračování „konfliktu" z minulého roku, kdy vítěz US Open z roku 2021 kritizoval fanoušky v Austrálii za to, že „mají nízké IQ". Rozčílilo ho totiž, jak loni reagovali během jeho finálového zápasu s Rafaelem Nadalem, který nakonec prohrál.

Další zápas čeká ruského tenistu v noci na středu, kdy se utká s domácím Johnem Millmanem.

Reklama