Hlavní obsah

Vzdej to, nabádal kouč Krejčíkovou. Co je se mnou? Nechci o tom mluvit, odmítla tenistka

Vedro a zdravotní problémy tentokrát dohnaly českou tenisovou jedničku Barboru Krejčíkovou, která skončila po porážce od Američanky Madison Keysové 3:6, 2:6 ve dvouhře na Australian Open ve čtvrtfinále. I to považuje za skvělý start do sezony, který ještě může vylepšit po boku Kateřiny Siniakové ve čtyřhře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barbora Krejčíková po vyřazení na Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

„Čtvrtfinále na grandslamu je výborný výsledek. Z porážky jsem samozřejmě velmi zklamaná. Ale je to dobrý začátek roku, těším se, že se budu zlepšovat," rozpovídala se v Melbourne na tiskové konferenci.

Z řeči jejího těla a výrazu ve tváři ale bylo patrné, že není v nejlepším fyzickém rozpoložení. To bylo evidentní i na kurtu. Za stavu 2:5 v první sadě se nechala ošetřit a změřit si tlak. Od té doby měla při hře viditelné problémy.

„Nevím, jestli o tom chci mluvit, nechci brát Madison vítězství. S něčím se potýkám, necítím se dobře. Ale jak říkám, nechci o tom moc mluvit, Madison si výhru zasloužila," nechtěla porážku svádět na zdravotní indispozici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání Krejčíkové s Keysovou.Video: sntv

Nicméně popřela, že by šlo o podobné problémy, s nimiž se potýkala během zápasu s Garbiňe Muguruzaovou na US Open, kde měla závratě a z kurtu ji odváděla lékařka s fyzioterapeutkou.

„To ne, dnes to bylo kombinací vedra s nějakou fyzickou indispozicí. Začalo mě to trápit po pěti gamech. Od té doby jsem se nedokázala dát dohromady. Nechtěla jsem to vzdát, chtěla jsem zápas dohrát. Snažila jsem se hrát, jak nejlépe umím, jenže nebyla jsem toho schopna. Ale je to dobrá zkušenost a můžu se z ní hodně naučit," přiznala.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Barbora Krejčíková měla v zápase zdravotní problémy. Trochu to připomínalo osmifinále US Open, kde však i přes komplikace dokázala postoupit.

„Trenér mi jasně řekl, že mám skrečovat, že vůbec nemám pokračovat. Ale já nejsem ten typ, který by chtěl skrečovat. Je to čtvrtfinále grandslamu, nikdo nechce skrečovat. Každý se do konce snaží a doufá, že se něco stane a situace se zlepší. Dokud nepadne poslední míč, pořád je šance zápas otočit," cituje čtvrtou hráčku server tenisovysvet.cz.

Keysová, která je z Floridy zvyklá na vedro a vlhkost, měla v tomto duelu výhodu, nicméně ani grandslamová vítězka z Paříže Krejčíková si nemyslí, že by jí vysoké teploty nějak zásadně vadily.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Madison Keysová se raduje z postupu do semifinále Australian Open.

„Těžko říct, mně to teplo většinou nevadí. Taky jsem hrála s Vikou (Azarenkovou), bylo horko a cítila jsem se dobře, dneska se to bohužel takhle sešlo a cítila jsem se špatně. Ze začátku jsme se hodně tahaly, ale bohužel, v těch důležitých momentech jsem nepředvedla tu hru, kterou jsem doteď předváděla, a zahrála jsem špatně," mrzelo brněnskou tenistku.

Teď si chce vše vynahradit ve čtyřhře, v níž ji čeká po boku Kateřiny Siniakové pár Caroline Dolehideová, Storm Sandersová.

„Na čtyřhru zůstávám pořád soustředěná. Budu se snažit z toho oklepat a připravit na další zápas. I když jsem prohrála v singlu, pořád můžu uspět ve čtyřhře," věří si.

Reklama

Související témata: