Hlavní obsah

Zdrcená Kvitová! Tahle porážka hodně bolí, přiznala Češka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaně rychlý konec na Australian Open hodně trápil českou tenistku Petru Kvitovou. Ta na první grandslamové akci roku 2022 balila už po 72 minutách hry, když v úvodním představení v Melbourne nestačila na Rumunku Soranu Cirsteaovou a podlehla jí po setech 2:6, 2:6. „Tahle porážka mě hodně bolí. Myslím, že k tomu nemám moc co říct," shrnula své dojmy ze zápasu na tiskové konferenci Kvitová.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, Reuters

Hodně rychlý konec. Tenistka Petra Kvitová prohrála na grandslamovém Australian Open se Soranou Cirsteaovouv prvním kole po setech 2:6 a 2:6.

Článek
Fotogalerie

Dobře věděla, že formu nemá ideální. Však také českou tenistku trápila zranění a výsledkově to také nebylo ono. „Celý měsíc mi to moc nešlo. Tak to je. Je to sport a já se s tím musím poprat, pracovat na tom, abych byla lepší," prohlásila.

Dvacátá nasazená hráčka turnaje, která před třemi lety prohrála ve finále s Naomi Ósakaovou, se před první grandslamovou akcí sezony zúčastnila dvou přípravných turnajů. V Adelaide a Sydney ale skončila rovněž brzy, odehrála jen tři zápasy. „Na začátku letošního roku jsem moc zápasů neodehrála," připustila herní trápení Kvitová.

„Celý měsíc jsem měla také nějaké zdravotní problémy, takže bylo těžké dostat se formy i herní pohody. Takový začátek sezony nebyl opravdu jednoduchý, ale sezona je dlouhá, takže doufám, že se to otočí," konstatovala, ale rozhodně na zdravotní stav nesváděla porážku. "Na zápěstí bych to ale nechtěla házet. Během zápasu jsem to necítila, mohla jsem hrát, jinak bych nenastoupila," podotkla.

Jednatřicetiletá Češka vstoupila do roku 2022 šokující prohrou s Australankou Priscillou Honovou v prvním kole v Adelaide. Následně v Sydney došla o kolo dál, kde vypadla s Ons Džabúrovou. „Prohra v Melbourne mě ale opravdu bolí nejvíce," dodala Lvice z Fulneku s tím, že teď musí být trpělivá. Dobře prý ví, že je třeba dál tvrdě trénovat a pak mohou přijít zlepšené výsledky.

Reklama

Související témata: