Hlavní obsah

Kyrgios je nejtalentovanější hráč za posledních deset let! chválí ho legenda. Nebere to vážně, odporuje další

Dlouhá léta v tenise vládla stále dokola se opakující jména. Rafael Nadal, Roger Federer, Serena Williamsová či Novak Djokovič - tito hráči se stali legendami a vyhráli vše, co se dalo. Věk však nezastavíš a na scéně se objevuje řada jejich nástupců. Právě jim se věnuje nová dokumentární série Netflixu Break Point, která se zaměřuje na nastupující generaci. Jedním z hlavních aktérů je i australský bouřlivák Nick Kyrgios, pro kterého měl legendární John McEnroe jen slova chvály.

Foto: Toby Melville, Reuters

Novak Djokovič (vlevo) s Nickem Kyrgiosem po finále Wimbledonu 2022.

Článek

Zatímco Federer a Williamsová už své profesionální kariéry ukončili, Nadal s Djokovičem se chystají na svůj další grandslam na Australian Open. I když oba stále mají nesporné kvality, na scéně se objevují nová jména, která jsou pro ně nepříjemnými soupeři. A právě ti, kteří se snaží vymanit ze stínu slavnějších kolegů, stojí v popředí zájmu dokumentaristů Netflixu.

Jednou z hlavních hvězd dokumentu Break Point je i Australan Nick Kyrgios. Právě jemu bude věnována první epizoda s názvem „The Maverick." Sedmadvacetiletý tenista je známý mimo jiné svými výlevy na kurtu, kde mu několikrát ruply nervy.

Rozmlácené rakety, vulgární výlevy směrem k fanouškům či rozhodčím, bez toho by to prostě nebyl on. I přes to několikrát prokázal, že oplývá vynikajícími tenisovými kvalitami. Loni se například ve Wimbledonu dostal až do finále, kde padl s Djokovičem. Ve čtyřhře dokázal se svým parťákem Thanasim Kokkinakisem ovládnout loňské Australian Open.

V dokumentu se k jeho osobě vyjadřuje řada velkých jmen. „Myslím, že je to nejtalentovanější hráč, jakého jsem viděl za posledních 10 let," řekl například John McEnroe. Souhlasí s ním i italský tenista Mattero Berretini, který řekl, že Kyrgios je pravděpodobně nejtalentovanější hráč jejich generace.

Opačný názor má bývalá světová jednička Andy Roddick, který si nemyslí, že by Kyrgios bral tenis příliš vážně. „Je jako tenista na částečný úvazek. Nehraje tak často, často si bere měsíce pauzu. Bere to spíš jako koníček," řekl. K tomu se vyjádřil i samotný tenista, který řekl, že nebude hrát tolik turnajů, protože si nemyslí, že je to zdravé.

Série Break Point se dále bude věnovat Tayloru Fritzovi, Paule Badosaové či Uns Džábirové.

Reklama

Související témata: