Hlavní obsah

Až na dno. Tady nechci být, tohle nemá cenu, smutní tenisová superstar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou úspěchy, na které drtivá většina hráčů nikdy nedosáhne. Dominic Thiem trápil Djokoviče, Nadala i další hvězdy tenisového nebe, vyhrál grandslamový turnaj, na dalších třech byl ve finále, jednu chvíli byli na planetě jen dva lepší borci. To vše je však již pryč. Rakouský tenista se trápí a o své budoucnosti na kurtech má velké pochyby.

Foto: Profimedia.cz

Rakouský tenista Dominic Thiem

Článek

V roce 2020 ovládl Dominic Thiem svůj první, a s velkou pravděpodobností poslední grandslamový turnaj, když dominoval na US Open. Ve stejném roce podlehl ve finále Australian Open Novaku Djokovičovi, v letech 2018 a 2019 marně zkoušel ve finále French Open nemožné - porazit Rafaela Nadala.

Se ziskem prvního grandslamového titulu se však pojí událost, která tenisový příběh dnes třicetiletého hráče obrátila úplně jiným směrem. Krátce po svém životním úspěchu si totiž zranil zápěstí, po kterém začaly opakované zdravotní problémy.

Na kurty se tak vrátil tenista, který se ani nepřibližuje tomu, který světovou elitu doháněl až na pokraj její výkonnosti. Sezonu 2021 končil s vyrovnanou bilancí 9:9, o rok později vyhrál 18 duelů oproti 16 porážkám, minulý rok pak skončil dokonce se zápornou statistikou 19:24.

Dnes mu patří 90. příčka, což hráči, který sklízel obdiv fanoušků především svým stylovým jednoručným bekhendem a drtivým forhendem, krajně nevyhovuje. "Dávám tomu tuhle sezonu, pokud se zase budu motat kolem stovky, je třeba přemýšlet nad tím, jestli to má ještě vůbec význam, prohlásil pro rakouská media tenista.

„Už jsou to dva roky, co se zkouším vrátit mezi nejlepší. Ale v roce 2022 jsem byl kolem stého místa, loni pak 98. Pokud to tak bude i letos, pak pochybuji, že to za to ještě stojí. Jsem v žebříčkových sférách, ve kterých to nemá význam, nechci tam být,“ pokračuje Thiem.

Vzhledem k nízkému žebříčkovému postavení Thiem často bojuje o pouhou účast v hlavních fázích turnajů. „Tohle jsem nikdy nemusel řešit. Je na mě tlak, který neznám. Nepamatuji, abych se musel obávat o to, že bych nehrál v hlavní fázi,“ pokračuje Rakušan.

A jeho cíl pro rok 2024? „Chci být do první padesátky, jinak…,“ uzavírá tenisová hvězda.

DOMINIC THIEM
narozen:3.9.1993
výška/váha185cm/79kg
na žebříčku (nejvýše):90. (3.)
vyhraných turnajů (dvouhra)17
Prize Money30 144 482 dolarů

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články