Hlavní obsah

Berdych: Hrát proti Federerovi, nebo Söderlingovi, to už je skoro jedno

PAŘÍŽ/PRAHA

Na tak velký úspěch mezi jednotlivci čekal český mužský tenis osm let! Tomáš Berdych se propracoval na French Open mezi poslední čtyři tenisty. A přestože bude v semifinálovém utkání proti Švédovi Robinu Söderlingovi outsiderem, svou kůži lacino prodat nehodlá. Sen o velkém finále je totiž příliš blízko.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Berdych po postupu do semifinále French Open

Článek

Během posledního gamu čtvrtfinálového utkání mezi Berdychem a Rusem Južným se ochozy ozval slyšitelný ruch, diváci se právě dozvěděli, že Söderling porazil světovou jedničku Rogera Federera ze Švýcarska. „Já jsem se to dozvěděl až po zápase. Zaregistroval jsem, že se v průběhu posledního gamu ozval šum, asi to pustili na obrazovce. Ale pozornosti jsem tomu nevěnoval, měl jsem svých starostí dost,“ řekl Berdych pro facebook českého daviscupového týmu.

Po vítězném duelu si soupeře příliš vybírat nemohl. Buďto obhájce trofeje a světovou jedničku Federera, nebo Söderlinga, jemuž se jako jedinému tenistovi v historii podařilo vyřadit z Roland Garros Rafaela Nadala. „Věděl jsem, že pro semifinále budu mít těžkého soupeře v každém případě. A bylo jedno, jestli to bude Federer, nebo Söderling,“ věděl daviscupový reprezentant.

Lidé už ho poznávají na ulici

Berdych na turnaji v pěti zápasech neztratil ani jeden set. „Je to určitě výsledek práce, kterou děláme s týmem a teď se to jenom prodává na těch správných místech. A je dobře, že je to vidět,“ těšilo čtyřiadvacetiletého hráče, který si začíná užívat pozornosti Pařížanů. „Lidi se občas zastaví a ptají se, jestli jsem ten tenista. Není to tak časté. Ale docela si to užívám,“ usmíval se přítel tenistky Lucie Šafářové.

„Nenapadlo by mě, že můj zatím největší úspěch bude na antuce. Ale zase na druhou stranu jsem na ní vyrůstal. Vždy na mé vizitce bylo, že mi nedělá problémy střídat povrchy, že hraju na všech. A teď jsem rád, že se to prokázalo,“ těší Berdycha, jehož páteční program před semifinálovým zápasem je předem naplánovaný. „Malá rozehrávka, lehký oběd a pak se půjde na to,“ dodal bojovně.

Reklama

  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Nadal - Lehečka dnes 21 : 30
20240430T21 : 30:00+0200
Nadal vs. Lehečka
Nadal vs. Lehečka
Nadal
Lehečka