Hlavní obsah

Češky budou při losování B.J. King Cupu ve druhém koši

České tenistky budou příští týden při losování skupin finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové nasazeny ve druhém koši. Při rozdělování do čtyř tříčlenných skupin se vyhnou Kanadě, Itálii a Kazachstánu, které jsou ve stejném koši. Los se uskuteční ve středu v Londýně.

Foto: Český tenisový svaz/Pavel Lebeda - sport-pics.cz

Markéta Vondroušová při tréninku českého týmu v tureckém Beleku.

Článek

Nejvýše nasazeným týmem budou obhájkyně titulu Švýcarky, dvojkou poražené finalistky loňského ročníku Australanky. V prvním koši je na základě postavení v aktuálním žebříčku doplnilo Španělsko a Francie. Ve třetím koši jsou Německo, Polsko, Slovinsko a USA.

Finálový turnaj se uskuteční v Seville. O prestižní pohár se tenistky utkají od 7. do 12. listopadu na tvrdém povrchu. Ze skupin postoupí pouze nejlepší týmy, které pak budou hrát vyřazovacím způsobem semifinále a finále.

České tenistky v dubnové kvalifikaci porazily na neutrální půdě v tureckém Beleku Ukrajinu (3:1 na zápasy) a v Seville budou v soutěži dříve známé jako Fed Cup bojovat o dvanáctou trofej. Ještě o sedm více jich mají Američanky, nejúspěšnější tým historie.

Reklama