Hlavní obsah

Bouchardová už je v Praze, tenistky čeká test na covid-19

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová dnes dorazila do Prahy, kde bude příští týden hrát na antukových kurtech Sparty turnaj WTA. Někdejší wimbledonská finalistka, která dostala do Prague Open divokou kartu, musela po příletu podstoupit v hotelu test na covid-19, což čeká všechny hráčky.

Foto: Handout, Reuters

Eugenie Bouchardová při jednom z amerických exhibičních turnajů s Evanem Kingem a Brandonem Nakashimou.

Článek

Ve Stromovce finišují přípravy na akci s dotací 225 500 dolarů. Uskuteční se bez fanoušků a bude pro hráčky druhou po koronavirové pauze. Organizátoři se proto řídí manuálem organizace WTA Tour - například po areálu rozmisťují dezinfekční stojany a připravují oddělené šatny, v nichž jsou omezené počty.

"Hráčky po příletu podstoupí ve speciálně vyhrazené sekci v hotelu covid test a odcházejí na pokoj, který nesmí opustit, dokud není znám výsledek. V momentu, kdy je negativní, můžou začít fungovat," řekl ČTK ředitel turnaje David Trunda.

S Bouchardovou přiletěly do Česka i další tenistky, převážně hráčky kvalifikace. Stále se počítá s účastí světové dvojky Simony Halepové z Rumunska. "Měla by přiletět koncem týdne, jsme v kontaktu s její manažerkou," uvedl Trunda.

Z domácích hráček se do hlavní soutěže dostaly loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková. Šanci má v případě odhlášení některých tenistek i Kristýna Plíšková.

"Konečně po dlouhé době vletíme na kurty. Bude to bohužel bez diváků, tak nás sledujte na sociálních sítí a u televize," vzkázala Strýcová na Instagramu turnaje.

Konečné obsazení i udělení zbylých divokých karet bude známo v pátek, den před sobotním losem. "Vše bude závislé na nařízeních, která vydávají zdravotnické autority české i v zemích, odkud hráčky přilétají," upozornil Trunda.

Pražští organizátoři jsou ve spojení s pořadateli v Palermu, kde se v tomto týdnu hraje první turnaj po pauze, a řídí se pravidly WTA. "Vše tam probíhá bez problémů, což je pro nás a následující turnaje dobrá zpráva," podotkl Trunda.

Reklama

Související témata: