Hlavní obsah

Haddad Maiaová - Kvitová 6:7, 4:6Bravo! Kvitová slaví postup do finále

Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová si na trávě v Eastbourne zahraje o titul. Dvojnásobná wimbledonská šampionka v pátečním semifinále vyřadila ve dvou setech Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a do finále turnaje WTA se probojovala poprvé od loňského března, kdy triumfovala na turnaji v Dauhá. V sobotu Kvitová vyzve obhájkyni titulu Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, která zdolala Italku Camilu Giorgiovou dvakrát 6:2.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová slaví postup do finále v Eastbourne.

Článek

Čtrnáctá nasazená Kvitová oplatila o šest let mladší soupeřce týden starou porážku z 1. kola turnaje v Birminghamu, ukončila její letošní neporazitelnost na trávě i sérii 12 výher. Haddaová Maiaová tak po triumfech v Nottinghamu a Birminghamu třetí trofej za sebou nezíská.

Jednatřicátá hráčka světa Kvitová si zahraje 39. finále v kariéře a první od loňského března, kdy zvítězila v Dauhá. V generálce na Wimbledon může získat 29. titul v kariéře.

"Byl to těžký zápas. Měla jsem štěstí, že mi dnes hodně pomohl servis. Určitě to bylo lepší než před týdnem v Birminghamu. Beatriz teď hraje skvěle a je na vlně. Není snadné někomu takovému čelit," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Petra Kvitová při semifinálovém duelu s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou v Eastbourne.

Česká tenistka neztratila stejně jako ve čtvrtfinále proti Britce Harriet Dartové ani jednou servis. Haddadové Maiaové nabídla pouze jeden brejkbol, který v úvodu prvního setu odvrátila. V utkání zaznamenala šest es.

Obě tenistky byly v úvodní sadě při vlastním podání bezchybné a duel dospěl do zkrácené hry. V ní Kvitová třikrát prolomila podání své soupeřky a vyhrála 7:5. Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku zisk první sady povzbudil, hned v úvodu druhé využila brejkbol a díky preciznímu servisu dotáhla duel k vítěznému konci.

"Beatriz servírovala výborně, o čemž svědčí, že se mi proti ní podařilo získat jen jeden brejk. Byl to klasický zápas na trávě a já jen čekala na svou šanci. Hlavní bylo, že jsem získala v první sadě ten tie-break. Ten byl klíčový," řekla Kvitová.

S Ostapenkovou se rodačka z Bílovce utká podeváté. Obě hráčky mají vyrovnanou bilanci 4:4, naposledy uspěla pětadvacetiletá Lotyška, která letos v únoru vyřadila Kvitovou ve čtvrtfinále v Dubaji, kde nakonec získala pátý titul v kariéře. Vítězka Roland Garros z roku 2017 Ostapenková zatím neztratila při obhajobě loňského prvenství v Eastbourne ani set.

Halepová odstoupila z generálky Wimbledonu

Rumunská tenistka Simona Halepová odstoupila ze zdravotních důvodů z turnaje na trávě v Bad Homburgu. Bývalá světová jednička a vítězka Wimbledonu z roku 2019 se před pátečním semifinále omluvila kvůli zablokované krční páteři. "Bohužel jsem se dnes ráno probudila se zablokovaným krkem, což mi neumožňuje podat maximální výkon," uvedla v prohlášení organizátorů Halepová, jež se v prvním kole londýnského grandslamu utká s Karolínou Muchovou.

Do finále turnaje v Bad Homburgu tak bez boje postoupila Kanaďanka Bianca Andreescuová. O titul se v sobotu utká s Caroline Garciaovou, jež ve francouzském duelu zdolala 7:6 (11:9), 3:6, 7:5 turnajovou devítku Alizé Cornetovou. Wimbledon začne v pondělí.

EASTBOURNE (tráva)
Muži (dotace 760 750 eur)
Dvouhra - semifinále:
Fritz (3-USA) - De Minaur (6-Austr.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:3
Cressy (USA) - Draper (Brit.) 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 6:3.
Čtyřhra - finále:
Mektič, Pavič (1-Chorv.) - Middlekoop, Saville (Niz./Austr.) 6:4, 6:2.
Ženy (dotace 757 900 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Haddadová Maiaová (15-Braz.) - Kvitová (14-ČR) 6:7 (5:7), 4:6
Ostapenková (8-Lot.) - Giorgiová (12-It.) 6:2, 6:2.
BAD HOMBURG (tráva, dotace 203 024 eur)
Dvouhra - semifinále:
Andreescuová (Kan.) - Halepová (4-Rum.) bez boje
Garciaová (Fr.) - Cornetová (9-Fr.) 7:6 (11:9), 3:6, 7:5.
PALMA DE MALLORCA (tráva, dotace 951 745 eur):
Dvouhra - semifinále:
Tsitsipas (2-Řec.) - Bonzi (Fr.) 6:4, 6:4
Bautista (5-Šp.) - Bellier (Švýc.) 7:6 (7:5), 6:2.

Reklama

Související témata: