Hlavní obsah

Bude to záhul a boj, říká Vondroušová před finále v Seville. Musíme vydržet a přežít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Seville po mexické noční můře Markéta Vondroušová vyloženě pookřála. Už druhý den se po příletu z Turnaje mistryň v Cancúnu chystá wimbledonská vítězka na vyvrcholení Billie Jean King Cupu. V úterý odpoledne do něj české tenistky vstoupí soubojem s nevyzpytatelným Švýcarskem.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz).

Markéta Vondroušová už se připravuje na finále BJKC v Seville.

Článek

Sevilla (Od našeho zpravodaje) - Soudě podle toho, jak jste se s Lindou Noskovou proháněly po kurtu při tréninku, to nevypadá, že by vás sužoval jet lag.

Já jsem se vyspala hezky, takže dobrý. Trochu to na mě padalo ráno, ale jak se člověk rozhýbe, tak to jde.

S povrchem jste se sehrála hned?

Je to tady rychlejší, servisy dost píšou, bude důležité hrát na první procento podání a uvidíme.

Co Švýcarky? S nimi jste v minulých dvou ročnících pokaždé prohrály…

Těžké to bude, i když Belinda (Bencicová), která je ve 4. měsíci asi nenastoupí… Švýcarsko se trochu obměnilo, Teichmannová teď hraje trochu hůř, ale s Golubicovou minulý rok porazily neskutečné holky a jsou na tuhle soutěž fixované jako my. Bude to záhul a boj. A asi i šachy.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz).

Markéta Vondroušová v dějišti finále Billie Jean King Cupu v  Seville.

Současný systém finálové skupiny je docela zrádný.

Musí se přemýšlet, kdo bude hrát druhý zápas a pak debl, mezi tím je jen pár minut. Minulý rok jsme to řešily hodně, byly jsme všechny vyřízené, já přijela rovnou z turnaje a holky byly hotové. Bylo to o tom, kdo to vydrží, než kdo jak hraje. Je to fofr, jde o to, jak to udělat, aby všechny přežily a vydržely.

Jste tedy připravená nastoupit?

Včera jsem byla hrát a dneska taky, člověk je pořád v pohybu a nemá čas nad tím moc přemýšlet. Kdybych si lehla dopoledne, tak by to bylo asi horší, ale překvapivě se cítím docela dobře. Musíme se ještě nějak domluvit, jak se budou cítit holky. Přijedou Kačka (Siniaková) s Bárou (Krejčíkovou). S nimi se asi nedá moc počítat, možná na debla… Linda s Maruškou Bouzkovou tu trénují už od pátku, uvidíme.

Co tedy váš bolavý loket, není to problém?

V Mexiku to už bylo dobrý, hrála jsem tam i docela dlouhý zápas a vůbec jsem o tom nevěděla. Takže fajn.

Reklama