Hlavní obsah

Čelisti v akci. Slavný osmdesátiletý krokodýl v Austrálii vylosoval Davis Cup

Darwin

Často to bývá strojená nuda na radnicích, ale Australané dokázali z losování čtvrtfinále Davisova poháru udělat vzrušující show. V hlavní roli byla jedna z hvězd slavného australského filmu Krokodýl Dundee. Nešlo ale o představitele hlavní role Paula Hogana, nýbrž o osmdesátiletého obojživelníka Burta, který má i v pokročilém věku proklatě ostré čelisti.

Krokodýl vylosoval Davis Cup.

 
Článek

Losování duelu mezi Austrálií a Kazachstánem se uekutečnilo ve čtvrtek v areálu akvária Crocosaurus Cove ve městě Darwin. Organizátoři zavěsili nad vodou jmenovky tenistů s vlajkami a pořadím na soupisce týmů pro páteční dvouhru a pod ně zavěsili masovou pochoutku pro krokodýla.

Predátor se chvíli nechal pobízet, ale nakonec chňapl po lístku se jménem australské dvojky Thanasiho Kokkinakise, jenž začne celý duel s kazašskou jedničkou Michailem Kukuškinem, po nich nastoupí rebel Nick Kyrgios proti Aleksandru Nedověsovovi.

Z týmu byl po kritice svazu už dříve vyřazen Bernard Tomic, kapitán Wally Masur má v sestavě ještě veterána Lleytona Hewitta a Sama Grotha. Hlavní zodpovědnost ale bude ležet na dvou mladých singlistech, jimž je devatenáct, respektive dvacet let.

„Nechci na kluky vyvíjet nějaký tlak, nicméně si myslím, že mají oba výjimečný talent a pokud jim to sedne, vyhrají," věřil svým svěřencům Masur, jehož tým ještě za pomoci Bernarda Tomice vyřadil v prvním kole Českou republiku.

Teď bude muset především zkrotit hodně výbušný temperament jedničky svého týmu Nicka Kyrgiose, jenž nedávno ve Wimbledonu předvedl nejedno extempore směrem k rozhodčím a po vyřazení od Richarda Gasqueta čelil obviněním, že část zápasu úmyslně vypustil.

„Nick je naší jedničkou a už dokázal, že je hráčem pro velké zápasy. Pochopitelně máme směrem k němu velká očekávání," netajil nehrající kapitán.

Australský mužský tenis se po hubených letech opět dere vzhůru a je mu předvídána velká budoucnost. Kyrgios a spol. by to rádi potvrdili ziskem Davisova poháru pro svoji zem po dlouhých dvanácti letech.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.