Hlavní obsah

Červnový turnaj v Charlestonu si zahrají i grandslamové šampionky

Praha

Nejen v Česku se začíná tenisový svět probouzet postupně k životu. Velký důvod k radosti mají i fanoušci ve Spojených státech. Vítězky posledních dvou grandslamových turnajů Sofie Keninová a Bianca Andreescuová budou hlavními hvězdami turnaje, který se koncem června uskuteční v Charlestonu. Největšího tenisového podniku od března, kdy se kvůli pandemii koronaviru zastavilo takřka veškeré sportovní dění, se zúčastní šestnáct hráček. Fanoušci budou moci zápasy sledovat na Tennis Channelu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sofie Keninová patří k největším hvězdám světového tenisu

Článek

Američanka Keninová, jež triumfovala na letošním Australian Open, a šampionka loňského US Open Andreescuová z Kanady budou spolu s ostatními hráčkami rozděleny do dvou týmů. Jejich kapitánkami budou Američanky Madison Keysová a Bethanie Matteková-Sandsová. Na turnaji, který začne 23. června bez diváků v hledišti, se odehraje 16 zápasů ve dvouhře a osm ve čtyřhře.

V Charlestonu, kde se kvůli koronaviru nemohl odehrát tradiční dubnový podnik WTA, by se měly dále představit mimo jiné i bývalá světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska, vítězka US Open z roku 2017 Američanka Sloane Stephensová a olympijská vítězka z Ria de Janeiro Mónica Puigová z Portorika.

Tenisté už během koronavirové pauzy odehráli za přísných bezpečnostních a hygienických opatření několik menších turnajů v Německu či v USA. Vždy se hrálo bez diváků a bez sběračů míčků, na kurtech směli být jen oba soupeři a hlavní rozhodčí.

První akcí v Česku bude příští týden turnaj O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě, kde bude nasazenou jedničkou dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová a mezi muži Jiří Veselý.

Reklama