Hlavní obsah

Česká hvězda se domácím fanouškům v Praze nepředstaví, nestihla doléčit zranění z Wimbledonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tenisový turnaj Livesport Prague Open 2023 krátce před svým začátkem přišel o nasazenou jedničku. Dvanáctá hráčka světového žebříčku Barbora Krejčíková se pořadatelům omluvila kvůli nedoléčenému zranění.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tenistka Barbora Krejčíková se domácím fanouškům v Praze nepředstaví.

Článek

"Bohužel musím oznámit, že jsem se musela odhlásit, protože se mi stále nepodařilo vyléčit zranění kotníku, kvůli kterému jsem skrečovala zápas ve Wimbledonu," uvedla Krejčíková, která na grandslamové trávě v All England Clubu vzdala z stavu 3:6 a 0:4 ve druhém kole 16leté Rusce Andrejevové. S Kateřinou Siniakovou pak nemohly obhajovat loňský titul z deblu.

"Moc mě to mrzí, na turnaj jsem se extrémně těšila. V Česku hraji párkrát ročně a jsem ráda, když můžu hrát před českým publikem a cítit podporu," řekla Krejčíková, která akci na kurtech Sparty ve Stromovce vyhrála ve své životní sezoně 2021. Loni překvapivě vypadla ve druhém kole s Japonkou Hibinovou.

"Další plán je pro mě zatím nejistý. Budu dál pokračovat v léčbě a rehabilitaci a doufám, že se brzy dostanu do turnajového režimu," dodala Krejčíková, která letos v singlu vyhrála turnaj v Dubaji a v Birminghamu byla ve finále.

Reklama