Hlavní obsah

Česká tenisová hvězda po skončení kariéry vzpomíná na svůj začátek. Děkuje rodičům

Praha

Lucie Šafářová se na Roland Garros rozloučila s kariérou. Ve Francii nastoupila ve čtyřhře po boku Dominiky Cibulkové. A zvolila příznačné místo, protože právě tam dosáhla na svůj největší singlový grandslamový úspěch. V roce 2015 si v Paříži zahrála finále, ve kterém podlehla ve třech setech Sereně Williamsové. Teď už je Šafářová bývalou profesionální tenistkou. Zavzpomínala ale na úplný opak - své tenisové začátky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lucie Šafářová během své kariéry mnohokrát reprezentovala Česko ve Fed Cupu.

Článek

Na Instagram umístila česká tenistka dva příspěvky. Ten první obsahuje fotografii, jak už jako malé dítě drží raketu a také dvě fotografie s tatínkem české tenistky. „Takhle začal můj příběh," píše Šafářová k příspěvku.

„S mým tátou, následující mojí starší sestru! Učil nás obě, dokud nám nebylo deset. Balóny létaly zprvu v obýváku, pak na kurtu," vzpomíná vítězka pěti grandslamů ve čtyřhře.

A právě svému tatínkovi, který je na dvou fotografiích, v textu děkuje. „Byl přísný, ale zároveň mě vždy dokázal motivovat a bez něj bych to nikdy nedokázala. Děkuji tati!" zakončuje příspěvek tenistka, kterou by zcela jistě i na fotce z raného dětství kdekdo rozpoznal.

Děkuje i mamince

Ve druhém příspěvku se teď už bývalá tenistka věnuje mamince. „Bez ní bych také nedošla tak daleko. Byla jediná z naší rodiny, kdo nikdy tenis nehrál, ale objela se mnou všechny dětské/juniorské turnaje a ať jsem vyhrála, nebo prohrála, vždy mě čekalo objetí plné lásky!" vypráví Šafářová.

„Naučila mě chovat se vždy slušně, být fér a držet se při zemi," dodává, co jí maminka do života předala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

My journey would’t be possible without my mom! She was the only one from our family who didn’t play tennis..she drove me to all kids tournaments,always being supportive and no matter win or lose she gave me that mama hug full of love!She is my big stable stone in life, taught me to be always polite nice and positive. She is is the best mom and I wish I could be one day same mom for my kids as she is for us! #mystory #tennis #mom #thankyou Velkým opěrným bodem na mé tenisové cestě a v životě je má maminka! Bez ní bych také nedošla tak daleko. Byla jediná z naší rodiny, kdo nikdy tenis nehrál, ale objela semnou všechny dětské/juniorské turnaje a ať jsem vyhrála, nebo prohrála vždy mě čekalo obětí plné lásky! Naučila mě chovat se vždy slušně, být fér a držet se při zemi. Je úžasně pozitivní a láskyplný člověk a můj vzor! Jednou bych chtěla pro své děti být, co ona pro mě! Děkuji mami! #můjpříběh #tenis #maminka #děkuji ❤️

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova),Čen 6, 2019 v 8:20 PDT

„Je úžasně pozitivní a láskyplný člověk a můj vzor! Jednou bych chtěla pro své děti být, co ona pro mě! Děkuji mami!" uzavírá své poděkování Šafářová.

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Lehečka - Monteiro zítra 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime zítra 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime