Hlavní obsah

České drahokamy sestry Fruhvirtovy! Jak na tom byly v jejich věku Plíšková či Kvitová?

Čas se nedá zastavit. V letošní sezoně definitivně odložila raketu Barbora Strýcová, před ní Lucie Šafářová, do závěrečné fáze své kariéry se pomalu dostává i Petra Kvitová. Českému tenisu však rostou další obrovské talenty. Nejvíce na sebe upozorňují sestry Linda a Brenda Fruhvirtovy. A řadu fanoušků určitě napadne zajímavá paralela s dvojčaty Karolínou a Kristýnou Plíškovými.

Foto: Profimedia.cz

Linda Fruhvirtová patří k největším nadějím českého tenisu

Článek

Patří mezi největší talenty světového tenisu. Linda a Brenda Fruhvirtovy svou pověst potvrzovaly i v končícím roce 2021. Šestnáctiletá Linda ještě na Štědrý den neúspěšně bojovala v jihokorejské Soulu o postup do semifinále, její o dva roky mladší sestra na stejném turnaji došla stále coby čtrnáctiletá juniorka do druhého kola.

Obě sestry hrály v nedávné minulosti klíčovou roli při trumfech českého týmu na mistrovství světa družstev v Prostějově do 14 let, minulý měsíc se dokonce potkaly ve finále v mexické Guadajaře, kde navíc společně vyhrály deblovou soutěž.

„Brenda a Linda jsou zázračné, neskutečné holky. Mají obrovský potenciál, budou to hvězdy budoucnosti," říkala před časem o sestrách Fruhvirtových bývalá jedenáctá hráčka světa Francouzka Alizé Cornetová.

Jaká bude budoucnost českých hvězdiček, se samozřejmě teprve ukáže, zajímavé porovnání se ale nabízí s dalšími hvězdami českého tenistu - třeba sestrami Plíškovými.

Zatímco o pět minut mladší Karolína Plíšková byla osm týdnů světovou jedničkou a dvakrát si zahrála o grandslamový titul, její o pět minut starší dvojče Kristýna to dotáhla nejvýše na 44. příčku. Její další život se bude pravděpodobně odehrávat mimo prostor ohraničený bílými čárami. Před pár dny oznámila zásnuby s obráncem fotbalové Sparty Dávidem Hanckem, s kterým očekávají narození prvního potomka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Karolína Plíšková s trofejí pro poraženou finalistku Wimbledonu.

Porovnávat výkony dvojčat Plíškových můžeme vzhledem k juniorskému věku a absenci Brendy Fruhvirtové na žebříčku WTA jen s o dva roky starší Lindou, i tak jde ale o zajímavá čísla.

Jméno Lindy Fruhvirtové najdeme na 279. příčce světa, jedinou mladší tenistkou, která má lepší postavení, je Victoria Kasintsevová z Andory, která je o 24. příček výše. Karolína Plíšková byla ve věku Lindy 427. hráčkou planety, její dvojče Kristýna pak na 753. příčce. Pro zajímavost, Petře Kvitové patřilo coby šestnáctileté vycházející hvězdičce 451. místo.

Foto: Sport.cz

Veliké naděje českého tenisu zleva Brenda Fruhvirtová, Nikola Bartůňková a Linda Fruhvirtová

Zdaleka nejen sestry Fruhvirtovy jsou českou nadějí do dalších let. Ještě o 15 míst před Lindou Fruhvirtovou je v žebříčku vítězka juniorského French Open sedmnáctiletá Linda Nosková, fantastickými výkony se letos prezentovala ještě stále patnáctiletá Sára Bejlek, která je už ve čtvrté stovce žebříčku.

Obrovskou sílu českého tenisu potvrzuje stejně stará Nikola Bartůňková, která je 534. hráčkou světa. Mimochodem, Sára Bejlek a Nikola Bartůňková jsou nejvýše postavenými hráčkami mezi tenistkami, které ještě nedosáhly věku šestnácti let.

jménověkjunior. ž.žebříček wta
Linda Fruhvirtová162.279.
Brenda Fruhvirtová144.-
Linda Nosková1715.264.
Sára Bejlek1558.383.
Nikola Bartůňková1518.534.
Linda Klimovičová1722.1447.
Barbora Palicová1726.815.

Reklama