Hlavní obsah

České tenistky vstupují do historie! Krejčíková se Siniakovou ovládly Turnaj mistryň

Aktualizováno

Tenistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou se staly prvními ryze českými vítězkami čtyřhry na Turnaji mistryň. Nasazené jedničky porazily ve finále v mexické Guadalajaře tchajwansko-belgický pár Sie Šu-wej, Elise Mertensová 6:3 a 6:4. Siniaková díky tomu ukončí rok jako světová deblová jednička.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály Turnaj mistryňVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Titulem ve čtyřhře na Masters Krejčíková a Siniaková navázaly na Andreu Sestini Hlaváčkovou, Hanu Mandlíkovou, Helenu Sukovou a Janu Novotnou, které ale měly vždy partnerku z ciziny. Rekordních třinácti trofejí má Navrátilová, ta ale vyhrála vždy jako Američanka.

Siniaková s Krejčíkovou ve čtvrtek v Mexiku završily životní sezonu. Před Turnajem mistryň letos vyhrály grandslamové Roland Garros, staly se olympijskými vítězkami v Tokiu a přidaly další dva tituly na okruhu WTA - ovládly Gippsland Trophy a Madrid. Už před finále byly nejlepším párem sezony.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková rozplakaly Martinu NavrátilovouVideo: O2 TV Sport

Úvodní set finále se nesl v duchu skvěle servírující Krejčíkové, na síti důrazné Siniakové, která přidala skvělé returny. Krejčíková v první sadě podávala třikrát a ztratila jen jeden fiftýn, a to kvůli dvojchybě. Češky vzaly podání Mertensové na 4:2, pak sice ztratila podání Siniaková, ale vzápětí po voleji Krejčíkové brejkly Sie Šu-wej. Krejčíková sadu doservírovala.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ve finále Turnaje mistryňVideo: O2 TV Sport

Druhý set rozhodly brejkem Mertensové na 2:0 a při svém podání byly pevné. První mečbol soupeřky odvrátily se štěstím při podání Mertensové. Zápas tak dokončila na podání Krejčíková. Za stavu 30:40 Češky odvrátily brejkbol a druhý mečbol už proměnily a byl ukázkou jejich síly - Krejčíková dala dobrý servis a Siniaková se na síti nemýlila.

Při slavnostním vyhlášení převzaly trofej Martiny Navrátilové právě z rukou legendy světového tenisu, která v ochozech českému páru fandila a snažila se hráčkám i radit.

Foto: Henry Romero, Reuters

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková se radí před dalším míčem

Z pětimilionové dotace turnaje se mezi deblistky rozděloval milion dolarů. Siniaková a Krejčíková si jako neporažené šampionky rozpůlí 360 tisíc dolarů, skoro osm milionů korun.

Siniaková v čele pořadí čtyřhry nahradí Sie Šu-wej a podruhé v kariéře ukončí rok jako první deblistka světa. V roce 2018 byly první společně s parťačkou Krejčíkovou.

Turnaj mistryň v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů):
Čtyřhra - finále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Sie Šu-wej, Mertensová (4-Tchaj-wan/Belg.) 6:3, 6:4

Reklama