Hlavní obsah

České tenisty v kvalifikaci Davisova poháru 2022 čeká Argentina venku

Madrid

Čeští tenisté se v kvalifikaci o postup na finálový turnaj Davisova poháru 2022 utkají s Argentinou. Na zápas, který se uskuteční 4. a 5. března, pojedou do Jižní Ameriky. Rozhodl o tom dnešní los v Madridu. Naposledy se Češi s Argentinou utkali v roce 2013 v Praze, kdy přes ni ještě s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem postoupili do finále.

Foto: ČTS/Pavel Lebeda

Čeští tenisté už znají soupeře pro kvalifikaci o postup na finálový turnaj Davisova poháru 2022.

Článek

Tým kapitána Jaroslava Navrátila nebyl při losu mezi nasazenými. Argentina má v první stovce žebříčku ATP sedm tenistů včetně třináctého hráče světa Diega Schwartzmana. Papírovou dvojkou je Federico Delbonis, jemuž patří 44. pozice. Z českých tenistů je ve stovce jen třiaosmdesátý Jiří Veselý. Při letošním finálovém turnaji se kvalitními výkony blýskli mladíci Tomáš Macháč a Jiří Lehečka.

Navrátila los nepotěšil. "Argentinci se jmény jako je Schwartzman, Coria, Delbonis nebo Bagnis jsou velice těžký oříšek," poznamenal. Do Argentiny se vrátí po deseti letech, v roce 2012 tam Češi v semifinále zvítězili 3:2. "V tu dobu jsem tam byl s Berdychem a se Štěpánkem, to jsou jiní hráči. Na druhou stranu jsme měli štěstí, že nehrál Del Potro, takže jsme tam jako jedni z mála týmů byli úspěšní v jejich chrámu v Buenos Aires. Takže si myslím, že nás tentokrát čeká opravdu velice těžká práce, velice daleká destinace," uvedl kapitán.

V osudí byly i těžší varianty jako Austrálie venku, ale také řada jednodušších cest. "Máme Argentinu a tak se to musí vzít. Pak se na ně musíme připravit. Ta příprava bude ale komplikovaná v tom, že ti kluci v té době na antuce hrát nebudou. Máme hráče i na antuku, ale kvalita je na straně Argentinců," doplnil Navrátil.

Na finálový turnaj v roce 2022 se přímo kvalifikovali letošní finalisté Chorvatsko a Rusko. K tomu dostali divoké karty Britové a Srbové.

Oproti letošním 18 týmům se bude finálového turnaje účastnit 16 mužstev a hrát by se mělo v celkově pěti městech. Každé město bude hostit jednu čtyřčlennou základní skupinu a od čtvrtfinále až po zápas o titul by se mělo hrát na jednom neutrálním místě.

Reklama

Související témata: