Hlavní obsah

Báez - Lehečka 6:4, 6:3Lehečka ztratil v obou setech slibné vedení, na titul si musí počkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český tenista Jiří Lehečka své první finále na okruhu ATP ve Winston-Salemu prohrál. V obou setech finálové bitvy dobře začal, ale následněj e oba ztratil. Výhru 6:4 a 6:3 slavil jeho soupeř Argentinec Sebastián Báez.

Foto: Albert Cesare, Reuters

Jiří Lehečka je jasnou českou tenisovou jedničkou

Článek

Lehečka rozehrál finále lépe a ve čtvrté hře vzal soupeři servis, z čehož rezultovalo jeho vedení 3:1 Vzápětí mu ale po obrovském přetahování Báez vše oplatil a za chvíli bylo vyrovnáno 3:3. Českého tenistu to rozhodilo tak, že turnajová šestka šla dokonce do vedení 5:3. Pak sice Lehečka uhrál své podání, jenže Báez už sadu doservíroval.

Také druhý set začal lépe Lehečka, jenž šel do vedení 2:0. Argentinec ale kontroval ziskem čtyř her v řadě a měl i ve druhé sadě následně navrch. Když navíc český tenista v deváté hře znovu přišel o podání, ztratil sadu poměrem 3:6 a tím i celý zápas. Báez nejprve padl na kurt a pak slavil s rukama nad hlavou. Smutný Lehečka si naopak na turnajový titul musí ještě počkat.

Turnaj mužů ve Winston-Salemu v USA (tvrdý povrch, dotace 850 680 USD:
Dvouhra - finále:
Báez (6-Arg.) - LEHEČKA (5-ČR) 6:4, 6:3
Související témata: