Hlavní obsah

Cibulková - Bartoliová 6:1, 7:5Cibulková bez ztráty setu vyhrála turnaj v Carlsbadu

Carlsbad
Aktualizováno

Slovenská tenistka Dominika Cibulková vyhrála turnaj v Carlsbadu. Ve finálovém duelu dvou nejvýše nasazených hráček porazila jedničku a světovou desítku Marion Bartoliovou 6:1, 7:5 a získala druhý titul v kariéře po loňském vítězství v Moskvě.

Foto: ČTK/AP

Dominika Cibulková na turnaji v Carlsbadu

Článek

Třiadvacetiletá Cibulková prošla turnajem v Kalifornii zcela hladce a na cestě k titulu neztratila ani set. Ve druhé sadě finálového duelu sice ztratila čtyři gamy za sebou, ale z kritické situace za stavu 1:4 se dostala. Využila přitom fyzickou výhodu, kterou měla díky hladkým postupům turnajem. To Bartoliová ve všech předchozích zápasech v Carlsbadu sehrála třísetové bitvy a na kurtu strávila o čtyři hodiny víc než soupeřka.

"Poprvé jsem hrála ve finále svůj nejlepší tenis," radovala se Cibulková po svém šestém duelu o titul. "Dostávala jsem Marion pod velký tlak z forhendu, dobře ji rozhazovala, ale přitom jsem si nepočínala bezhlavě. Byl to perfektní výkon," pochválila se Slovenka, jíž triumf přinesl vedle prémie 96.000 dolarů také posun v žebříčku WTA o místo na 13. pozici.

"Myslím, že mým největším problémem bylo to, že jsem hrála tři noční zápasy, zatímco ten poslední ve dne, což je rozdíl. Dostala jsem se do vedení solidní hrou, ale pak jsem se začala cítit unavená a přestala se pořádně pohybovat," uvedla Bartoliová.

Turnaj žen v americkém Carlsbadu (tvrdý povrch, dotace 740.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Cibulková (2-SR) - Bartoliová (1-Fr.) 6:1, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Kopsová-Jonesová, Spearsová (3-USA) - Kingová, Petrovová (2-USA/Rus.) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata: