Hlavní obsah

Cibulková - Cirsteaová 6:4, 6:0Cibulková se ve Stanfordu může Radwaňské pomstít za dva "kanáry"

Aktualizováno

O titul na tenisovém turnaji ve Stanfordu si zahrají nejvýše nasazená Polka Agnieszka Radwaňská a trojka Dominika Cibulková. Pro slovenskou hráčku bude zápas příležitostí pomstít se soupeřce za výprask v lednovém finále v Sydney, kde jí Radwaňská uštědřila dva "kanáry". Polka vede ve vzájemné bilanci 4:0 na zápasy.

Foto: George Nikitin, ČTK/AP

Slovenská tenistka Dominika Cibulková se raduje z vítězství nad Soranou Cirsteovou.

Článek

"Tenis je hodně o psychice. Když se na ten zápas podíváte, nebudete věřit tomu, že to tak mohlo skončit, protože jsem ji celou dobu tlačila," vzpomínala na nevydařený duel Cibulková. "V prvních šesti nebo sedmi gamech jsem byla vždy míček od zisku hry a nemohla to dotáhnout. Doufala jsem, že aspoň game uhraju, ale nepovedlo se. Byl to děs," dodala.

Slovenská tenistka postoupila do osmého finále v kariéře po vítězství nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou 6:4, 6:0 a bude hrát o svůj třetí titul. Světová čtyřka Radwaňská porazila domácí Jamie Hamptonovou 6:3, 6:2 a může vyhrát třináctý turnaj WTA v kariéře.

V Atlantě se odehraje "nejvyšší" finále v historii turnajů ATP

První nasazený Isner porazil v semifinále bývalou světovou jedničku Australana Lleytona Hewitta 6:4, 4:6 a 7:6. Americký tenista vyhrál dvanáctý tie-break za sebou a zápas ovládl i díky 21 esům za dvě hodiny a 23 minut. Anderson, který je nasazen jako číslo dvě, vyřadil v sobotu domácího Ryana Harrisona po setech 6:3 a 7:6.

Isner se probojoval v Atlantě do finále potřetí za poslední čtyři roky a pokusí se konečně získat titul. V roce 2010 i předloni nestačil na krajana Mardyho Fishe. "Rád bych vyhrál, ale nijak se tím nestresuju," uvedl osmadvacetiletý Američan, jenž letos zvítězil už v dubnu v Houstonu.

S Andersonem se utká podeváté v kariéře, pětkrát zatím Jihoafričana porazil. Anderson bude usilovat o třetí titul v kariéře a první v této sezóně.

Fognini útočí v Umagu na třetí titul ve třech týdnech

V polovině července Fognini ve Stuttgartu vybojoval své premiérové turnajové vítězství, když uspěl ve finále na okruhu ATP na třetí pokus. Následně kraloval také v Hamburku a do finále se dostal rovněž na antuce v Umagu, i když v sobotním souboji s Francouzem Gaëlem Monfilsem čelil třem mečbolům. Nakonec třetí nasazený Ital zvítězil 6:0, 3:6, 7:6.

"Jsem unavený, ale chci třetí titul," řekl Fognini, který ve třetím setu vedl už 5:0, ale Monfils si ještě vynutil tie-break.

Devatenáctý hráč světa vyzve v boji o titul Robreda, jenž překazil možné italské finále výhrou nad druhým nasazeným Andreasem Seppim 6:3, 2:6, 6:4. "Tenhle měsíc ještě neprohrál, ale budu bojovat na maximum. Pokusím se využít jeho slabin," řekl Španěl, který má s Fogninim příznivou bilanci 3:1 na zápasy. Ve svém devatenáctém finále na okruhu ATP bude Robredo usilovat o dvanáctý titul.

Ukrajinka Svitolinová získala v Baku první titul v kariéře

Tenisový turnaj v Baku vyhrála při své premiérové finálové účasti na okruhu WTA Ukrajinka Elina Svitolinová. Osmnáctiletá hráčka, které patří ve světovém žebříčku 71. místo, dnes porazila Izraelku Šahar Peerovou dvakrát 6:4.

Svitolinová minulý týden v Bad Gasteinu ztroskotala v semifinále na Andree Hlaváčkové, ale tentokrát dotáhla své snažení až do konce. O osm let starší soupeřce nedala ve finále šanci. Peerová, která se zápasu o titul dočkala na okruhu WTA po téměř dvou letech, tak musí na rozšíření své sbírky pěti trofejí dál čekat. Bývalá jedenáctká hráčka světa se z výhry na turnaji naposledy radovala v roce 2009.

Južnyj získal v Gstaadu devátý titul v kariéře

Michail Južnyj vyhrál jako první Rus po 18 letech tenisový turnaj ve švýcarském Gstaadu. Ve finále porazil Nizozemce Robina Haaseho 6:3, 6:4. Šestý nasazený hráč navázal na krajana Jevgenije Kafelnikova, který na zdejší antuce triumfoval v roce 1995.

Jednatřicetiletý Južnyj už byl letos ve finále na trávě v Halle, kde ale neuspěl. Devátou trofej v kariéře získal až dnes. Ve velkém vedru čelil jen jednomu brejkbolu a Haaseho porazil hladce za 69 minut.

Tenisový turnaj mužů v Atlantě (tvrdý povrch, dotace 623.730 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Isner (1-USA) - Hewitt (7-Austr.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:5), Anderson (2-JAR) - Harrison (USA) 6:3, 7:6 (7:3).
Tenisový turnaj mužů v chorvatském Umagu (antuka, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - semifinále:
Robredo (5-Šp.) - Seppi (2-It.) 6:3, 2:6, 6:4.
Tenisový turnaj žen ve Stanfordu v USA (tvrdý povrch, dotace 795.707 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Hamptonová (4-USA) 6:3, 6:2
Cibulková (3-SR) - Cirsteaová (5-Rum.) 6:4, 6:0.
Tenisový turnaj žen v Baku (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Svitolinová (7-Ukr.) - Peerová (Izr.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Burjačoková, Kalašnikovová (2-Ukr./Gruz.) - Daniiliduová, Kruničová (Řec./Srb.) 4:6, 7:6 (7:3), 10:4.
Tenisový turnaj mužů v Gstaadu (antuka, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - finále:
Južnyj (6-Rus.) - Haase (Niz.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
J. Murray, Peers (3-Brit./Austr.) - Andújar, García-Lopóez (Šp.) 6:3, 6:4.
Tenisový turnaj mužů v Kitzbühelu (antuka, dotace 467.800 eur):
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Dlouhý (1-ČR) - Brown, Hanley (Něm./Austr.) 6:7 (4:7), 6:4, 10:8.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner