Hlavní obsah

Co nám mají vysloužilí hráči co radit? Vztekloun Kyrgios se obul i do slovenské hvězdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tenisovém důchodu už je téměř deset let a do dění ve svém sportu už roky téměř nepromlouvá. Teď se však bývalá světová jednička Andy Roddick rozhodl udělat výjimku a pro své následovníky na profesionálním okruhu natočil instruktážní video. S velkou dávkou ironie, avšak s kamennou tváří, dával návod na to, jak si správně vybíjet vztek na raketě, aniž by došlo k újmě u někoho jiného.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Nick Kyrgios se ohradil proti radám bývalých hráčů.

Článek

Zjevně reagoval na aktuální počiny impulzivních mladíků. Němec Alexander Zverev v mexickém Acapulku se pustil do hodně výstřední akce, když raketou osekával umpire a nebral při tom moc ohled na nohy rozhodčího.

Pár dnů poté zase známý bouřlivák Nick Kyrgios po porážce s Rafaelem Nadalem v Indian Wells vzteky mrštil raketu napříč kurtem tak, že málem trefila malého sběrače míčků.

„Ahoj, tady Andy Roddick. Poslední měsíce bylo spousty kontroverzí s Alexanderem Zverevem, který v Mexiku rozlámal raketu o umpire, a Nickem Kyrgiosem, jenž málem trefil raketou sběrače. Před pár lety taky Novak Djokovič trefil nešťastně rozhodčí do krku na US Open. Já teď zachráním všechny tyhle hráče od zbytečného dramatu a naučím je, jak mrskat raketou, aniž by se dostali do problémů," uvedl Roddick své video.

To nepořizoval na kurtu, nýbrž na cestě v jakémsi lesoparku. Radil tenisovým hvězdám, že nejlepší je vzteky hodit raketu do zóny naplocho a před sebe. „Nikam to neodletí a nikoho neohrozí," nabádal.

Míček je zas podle něj lépe vzteky odpálit vysoko nahoru, než naplocho přes kurt.

Rady a hodnocení od vysloužilých tenistů ale nejsou vždy od aktivních hráčů vítané.

Dost tvrdě se proti nim vymezil i již zmíněný Kyrgios, i když neměl zrovna úplně na mysli právě Roddicka.

„Co to má znamenat, že staří hráči v důchodu dávají rady současným hvězdám?" tweetoval Kyrgios.

„Mám rád Andyho Roddicka a souhlasím s tím, že bychom se měli uklidnit s házením raket a tak dál. Ale proboha, četl jsem také článek, bývalé tenistky o Radacanuové (správně Raducanuové, pozn aut.). Bez urážky, ona (Raducanuová) už je ale teď mnohem větší jméno, než kdy byla ona," dodal.

Narážel tím na názor bývalé světové pětky Daniely Hantuchové, která má za to, že poslední vítězka US Open Emma Raducanuová svými nevýraznými výsledky od životního triumfu v New Yorku ztrácí respekt.

V Miami vypadla 19letá Britka hned ve svém prvním zápase po dramatické bitvě s Kateřinou Siniakovou.

„Tohle je pro Emmu těžká porážka, protože měla spoustu šancí. Většinu zápasu byla lepší. Jenže je teď v situaci, kdy ji chce každý porazit. Veškerý respekt, který si mezi soupeřkami na US Open vydobyla, teď mizí. Což je škoda," komentovala ústup ze slávy Raducanuové expertka Hantuchová.

Reklama

Související témata:
  2 : 6, 7 : 6, 3 : 6 Dimitrov - Menšík 2 : 6, 7 : 6, 3 : 6 konec
20240427T18 : 35:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  0 : 6, 2 : 6 Macháč - Shelton 0 : 6, 2 : 6 konec
20240427T20 : 00:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton
  7 : 5, 6 : 4 Lehečka - Medjedovič 7 : 5, 6 : 4 konec
20240427T12 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Kruegerová - Bejlek zítra 11 : 00
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová zítra 14 : 30
20240428T14 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články