Hlavní obsah

Urážka Fruhvirtové! Příšerné chování. Experti tepou Azarenkovou za bizarní konec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostré odsouzení si ve světě vykoledovala bývalá světová jednička Viktoria Azarenková za způsob, jakým ukončila životní zápas šestnáctileté české senzace Lindy Fruhvirtové. Dvojnásobná grandslamová šampionka za stavu 2:6 a 0:3 bez vysvětlení opustila kurt a nevyslyšela ani volání umpirové rozhodčí, aby počkala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Lindy Fruhvirtové s Viktorií Azarenkovou v MiamiVideo: sntv

 
Článek

„Nevím, co se ke konci stalo. Asi se (Azarenková) potýkala s nějakými zraněními. Nevím, ale bylo pro mě ctí sdílet s ní kurt," komentovala kuriózní ukončení duelu pro agenturu AFP Fruhvirtová.

Azarenková během duelu nezvládala emoce. V jednu chvíli zařvala na svého kouče: „Proč tady jsem?"

Když prohrávala ve druhém setu 0:3, zdálo se, že dochází k běžné výměně stran, jenže Azarenková bleskově podala ruku rozhodčí a uháněla pryč. „Viko, musíme počkat," volala za ní sudí. Marně.

„Tohle totálně postrádá respekt. Příšerné chování od takhle zkušené hráčky. Rozumím tomu, že není šťastná, ale tohle je hodně špatné. Publikum je jejím chování znechucené. Ať se cítíš nebo hraješ jakkoliv špatně, nemůže zmizet bez vysvětlení," pustila se do běloruské hvězdy televizní expertka Candy Reid-Harropová.

Podobně situaci viděla i bývalá světová pětka Daniela Hantuchová, která nyní rovněž pracuje jako televizní expertka.

„Největší neúcta tkví v tom, že odešla z kurtu, aniž by vysvětlila důvod pro skreč. Myslím, že by se tím WTA měla zabývat," zlobí se Hantuchová.

„Pro mě je tohle hodně bizarní a velká urážka publika, rozhodčí a především Lindy. Myslím, že Vika dobře věděla, že když bude pokračovat ve stejném stylu, bude stejně z krutu rychle venku. Ale způsob, jakým to udělala, to není hezké chování," dodala bývalá slovenská tenistka.

Podobného odsouzení se Běloruska dočkala na sociálních sítích. Vysvětlení k situaci podala až s odstupem v prohlášení.

„Dnes jsem na kurt vůbec neměla jít. Poslední dva týdny pro mě byly v osobním životě extrémně stresující. Předchozí zápas mě hrozně vyčerpal, ale chtěla jsem znovu hrát před skvělým publikem, které mě pomohlo v prvním duelu. Chtěla jsem nastoupit a zkusit to, byla to ale chyba. Vezmu si pauzu a doufám, že budu schopná se vrátit," napsala Azarenková.

„Omlouvám se fanouškům za to, co se stalo, protože byli skvělí a povzbuzovali mě. To byl také jediný důvod, proč jsem nastoupila. Vždy se těším na výzvy a zápasový tlak, ale dnes to bylo příliš. Musím se z toho poučit. Ráda bych také pogratulovala soupeřce a popřála jí hodně štěstí na turnaji a do začátku její profesionální kariéry," vzkázala české soupeřce bývalá světová jednička.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 35
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová