Hlavní obsah

Čtvrtfinále na dohled. ‚Muška‘ je ve Flushing Meadows sebevědomá a pádí dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřina v prvním setu, pak už ale suverénní postup. Karolína Muchová si odpracovala zápas třetího kola US Open proti domácí Taylor Townsendové. Po necelých dvou hodinách a výhře 7:6, 6:3 slavila postup do osmifinále, kde bude česká tenistka znovu favoritkou proti Číňance Wang Sin-jü.

Foto: Jerry Lai, Reuters

Tenistka Karolína Muchová.

Článek

Sedmadvacetiletá Muchová bezpochyby hraje životní sezonu. Finále French Open, finále v Cincinnati, poprvé v nejlepší desítce světa. „Vždycky to byl můj cíl. Pořád to máte v hlavě, že chcete být v top 10. Moc si toho vážím, že si můžu říkat hráčka první desítky, snažím se si to užít,“ vykládala vítězka v pozápasovém rozhovoru.

V New Yorku Muchová výborně zvládá psychický tlak. Všechny tři zápasy zvládla ve dvou setech, robustní Townsendová ji prověřila ale zatím zdaleka nejvíc. V první sadě sebrala české dvojce servis a utekla jí na 3:1. I když si Muchová podání rychle vzala zpátky, energický tenis Američanky jí dělal problémy.

„Taylor hrála neuvěřitelně, hlavně na síti. Občas to byla podobná hra, jakou mám já,“ srovnávala vítězka, která ale úžasně odehrála tie break, v němž si přivlastnila všech sedm výměn. „Nejdřív jsem se k němu ale musela dostat, protože to bylo velice složité. Měly jsme několik výborných výměn a v tie breaku jsem se pak snažila soustředit na každý míček a naklonila jsem zápas na mou stranu,“ líčila Muchová, jež šla ve druhém dějství do vedení 3:0 a vlastní servis už nepustila.

Ve virtuálním světovém žebříčku se posunula ‚Muška‘ na deváté místo. S 21letou Číňankou, která je 53. na světě, sice ještě nehrála, ale šance na čtvrtfinále je opravdu velká. Zápas o postup mezi nejlepších 16 pak čeká v sobotu ještě wimbledonskou vítězku Markétu Vondroušovou (proti Rusce žijící v Česku Jekatěrině Alexandrovové), Marie Bouzková se střetne s loňskou finalistkou a letošní přemožitelkou Lindy Noskové Uns Džábirovou z Tuniska.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.